Κορονοϊός Ελλάδα: Την παραμονή τους στο σπίτι για 14 ημέρες συνέστησαν οι γιατροί του ΕΟΔΥ στους 98 μαθητές που επέστρεψαν χθες βράδυ από την Αγγλία. Στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες και όλα όσα πρέπει να προσέχουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Να μην έρχονται σε επαφή με κόσμο και να κάνουν θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα.

Σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό ή κάποιο άλλο σύμπτωμα θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.Κάποια παιδιά που παρουσίασαν πολύ ήπια συμπτωματολογία, επικοινώνησαν σήμερα με τον ΕΟΔΥ και θα ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους.

Έλεγχος στο αεροδρόμιο

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τις 23.00, επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον ιόκαι νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα μεταβούν στα σπίτια τουςκαι με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν το πρωί σε νοσοκομείο.Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης καιένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για κορονοϊό.Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κορονoϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Κορονοϊός Ελλάδα:Τέλος τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στομέτωπο του κορονοϊού. Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, λόγω κορονοϊού.Ειδικότερα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λπ.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις