Προσφυγικό Μυτιλήνη: Οι πρόσφυγες έρχονται από το Αφγανιστάν και μεταξύ τους βρίσκονται 36 παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.Η φωτορεπόρτερ της Eurokinissi, Τατιάνα Μπόλαρη, βρέθηκε στην παραλία της Συκαμιάς, όπου παρέμεναν ως το απόγευμα οι αφγανοί πρόσφυγες. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι πρόσφυγες έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταθούν και στεγνώνουν τα ρούχα και τα παπούτσια των παιδιών σε αυτές. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για την ικανότητα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και της ΕΕ να αντιμετωπίσουν την σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Οι αφίξεις των προσφύγων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, μετά την απόφαση της Άγκυρας, να επιτρέπει την έξοδο των προσφύγων από την Τουρκία, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε κλείσει με την ΕΕ. Σύμφωνα με οργανώσεις που παρακολουθούν τις αφίξεις μόνο την Κυριακή πάνω από 16 πλοιάρια έφτασαν στα νησιά μεταφέροντας περίπου 600 ανθρώπους (δέκα πλοία έφτασαν στη Λέσβο, τέσσερα στη Χίο και δύο στη Σάμο), χωρίς οι αριθμοί να μπορούν να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα. Στο μεταξύ, ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται να στέκεται αμήχανος μπροστά στις αφίξεις και στο προσκήνιο βρίσκονται "αγανακτισμένοι" ντόπιοι που προπηλακίζουν, βιαιοπραγούν και εμποδίζουν την αποβίβαση και την μετακίνηση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγέςαπό τις 06.00 το πρωί της Κυριακής έγιναν περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκανμετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Μεταξύ αυτών, η αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου, για έναν μήνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις