Ηθοποιός ταξί: Την πρόταση να κριθεί αθώος ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, σχετικά με την κατηγορία περί βιασμού ενός οδηγού ταξί τον Νοέμβριο του 2018. Η εισαγγελική λειτουργός βασίστηκε στα ευρήματα του γενετιστή και πρότεινε την αθώωση του ηθοποιού. Σημειώνεται πως δεν εντοπίστηκε DNA του ηθοποιού.

Η εισαγγελέας ανέφερε το εξής: «Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φίτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού μόνο για το αδίκημα της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις