Δίκη Τοπαλούδη: Άνευ προηγουμένου ξέσπασμα από τον Ροδίτη κατηγορούμενο εντός τηςδικαστικής αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Πριν ακόμα ανέβουν στην Έδρα οι δικαστές, οι ένορκοι και ο εισαγγελέας, ο άνδρας άρχιζε να λέει:«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής της Ελένης. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην εισαγγελέα που ακόμα δεν είχε ανέβει στην έδρα, είπε: «Κυρία εισαγγελέα, θέλω αποδείξεις, θέλουν με σταυρώσουν σαν τον παππού μου, εγώ την Ελένη, την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της». Στη συνέχεια, στράφηκε προς τονσυγκατηγορούμενότου, αλβανικής καταγωγής, φωνάζοντας «θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε». Εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν οι αστυνομικοί χωρίζοντας τους δύο κατηγορούμενουςκι αλλάζοντας θέση στον 21χρονο.

Δίπλα στον κατηγορούμενο έσπευσε και η γιαγιά του στην οποία επίσης επιτέθηκε. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στηθέση του, είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό, δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έγινε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου.

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος:Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω, πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου.

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος…

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε…

Η πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου, το οποίο υπογράφει ψυχίατρος των φυλακών. Σύμφωνα με αυτό, ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα».

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησατην έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμωςδεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και διέταξε να βγει από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.Στη συνέχεια, ο 23χρονοςανακάλεσε την εντολή στοσυνήγορο του, το δικαστήριο προχώρησε στοδιορισμό δύο νέων δικηγόρων και διέκοψε μέχρι τη μία και μισή για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις