Έκρηξη ΑΤΜ: Στην ανατίναξη δύο αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο Περιστέρι. Το περιστατικό σημειώθηκε το μπροστά από σούπερ μάρκετ στην Λεωφόρο Κηφισού 80. Στο σημείο υπάρχουν δύο ΑΤΜ, ένα της τράπεζας Eurobank και ένα της Πειραιώς. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι δράστες ανατίναξαν το ένα ΑΤΜ με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και στο διπλανό ή αν ανατίναξαν και τα δύο καθώς και αν κατάφεραν να πάρουν χρήματα.

Την ίδια ώρα μία ακόμη έκρηξη έγινε σε ΑΤΜ, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σε μηχάνημα που βρίσκεται κοντά στην είσοδο σούπερ μάρκετ επί της οδού Γεωργίου Βιζυηνού στις Σαράντα Εκκλησιές. Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση το ΑΤΜ ήταν εξοπλισμένο με το λεγόμενο έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την παραβίαση του μηχανήματος τα χαρτονομίσματα βάφτηκαν με πράσινο χρώμα καθιστώντας τη «λεία» των δραστών άχρηστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για το έκτο περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ που καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Είχαν προηγηθεί ανάλογα «χτυπήματα» στις περιοχές Κωνσταντινοπολίτικα, Νεάπολη, Ευκαρπία, Φίλυρο και Δρυμός. Στην τελευταία περίπτωση, την περασμένη Κυριακή, οι δράστες με ολόσωμες λευκές φόρμες και αποκριάτικες μάσκες προκάλεσαν έκρηξη με την μέθοδο "plofkraak" (διοχέτευσης αερίου) αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς με συνέπεια να συλληφθούν επ' αυτοφώρω.