Ύστερα από το ghosting, όταν κάποιος με τον οποίο βγαίνετε εξαφανίζεται μετά από δυο-τρία ραντεβού, το cloaking όταν κάποιος σε αποκλείει από όλα τα μέσα καιτους τρόπους επικοινωνίας, μια καινούρια συμπεριφορά εμφανίστηκε στα social media και στους κύκλους του dating. Το φαινόμενο του συνδετήρα. Τι είναι όμως αυτό;

Βγήκατε με κάποιον, ίσως ξαναβγήκατε και περάσατε τέλεια, η επικοινωνία και το σεξ ήταν καταπληκτικά, αλλά για κάποιον ανεξήγητο και αψυχολόγητο λόγο αυτός εξαφανίστηκε. Αποφεύγει να βρίσκεται μαζί σας, ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες που δε στέκουνκαι γενικά υπάρχει μια μονόπλευρη επικοινωνία, η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε εσάς. Όταν λοιπόν εσείς κουραστείτε και αποφασίζετε να μην ξανασχοληθείτε να που θα ξανακάνει την εμφάνισή του,όχι ουσιαστικά αλλά στέλνοντας που και που κανένα μήνυμα ίσα-ίσα για να ασχολείστε μαζί του, ένα Like σε μια φωτογραφία ή story ή ένα μήνυμα τύπου «τι κάνεις;».

Η πολύ εφευρετική illustrator Samantha Rothenbergέδωσε λοιπόν όνομα σε αυτήν την τάση, βαφτίζοντάς την «paperclipping», (δηλαδή συμπεριφορά του συνδετήρα). Το εμπνεύστηκε από τον Clippy, το πολύ ενοχλητικό συνδετηράκι του Word,δημοφιλές στα τέλη του ‘90 και αρχές του ‘00 και αποσύρθηκε το 2007. O Clippy λοιπόν συνήθιζε να πετάγεταιαποσυντονίζοντας τονχρήστη. Μάλιστα δημοσίευσε και ένασχέδιο στο instagram που λέει: «Μερικές φορές εμφανίζομαι χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», «Βλέπεις, η αλήθεια είναι ότι έχω θέματα, δεν ξέρω τι θέλω και δεν ενδιαφέρομαι και πολύ για σένα. Αλλά δε θέλω να ξεχάσεις ότι υπάρχω». Πλήθος κόσμου ταυτίστηκε γράφοντας στα σχόλια τις δικές του εμπειρίες. Το post της Rothenberg έγινε viral, ενώ παγκοσμίου φήμης μέσα το έχουν αναμεταδώσει, όπως τα New York Post, Glamour, NBC News και Refinery29 μεταξύ άλλων!

Τέτοιοι τύποι ανθρώπων έχουνέντονα ναρκισσιστική συμπεριφορά, θέλουνόλοι να ασχολούνται μαζί τους αλλάμόλις νιώσουν την επιθυμητή προσοχή, απομακρύνονται και εμφανίζονται πάλι όταν την χάσουν. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όταν λοιπόν διαβάσετε τέτοιασημάδια απομακρυνθείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μην δίνετε συνέχεια με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά κάτι θα αλλάξει γιατί αν ήταν η σωστή περίπτωση θα είχε γίνει ήδη κάτι. Μην κάνετε αυτήν τηχάρη σε κανέναν!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις