Η παρουσίαση του κόμματος θα γίνει στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και υπόσχεται να δώσει μάχη για την έμφυλη ισότητα. Οι προτεραιότητες του θα είναι η ίση αμοιβή, αλλά και ηεντόπιση και αντιμετώπιση του φαινομένου της «ψηφιακής ηδονοβλεψίας»που σαρώνει την κατά τα άλλαυπερσυντηρητική νοτιοκορεάτικη κοινωνία. Περισσότερα από6,000 εγκλήματα που σχετίζονται με την παράνομη μαγνητοσκόπηση, καταγράφηκαν μέσα στο2017. Το θέμα έχει αποκτήσει τέτοια έκταση πουτρεις φορές την εβδομάδα από τις10.00 έως τις 17.00, γυναίκες με μπλε στολές και ειδικούς ανιχνευτές ψάχνουν δημόσιες τουαλέτες και δοκιμαστήρια για κρυφές κάμερες.

Οι στατιστικές είναι φρικτές για τη χώρα που κατέχει την 108η θέση ανάμεσα σε 153 στον δείκτη ανισότητας φύλου για το 2020, του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ. Το χάσμα αμοιβών ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες φτάνει στο 34,1% το μεγαλύτερο ανάμεσα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη και διπλάσιο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Ή δε πολιτική εκπροσώπηση μπορεί μεν να έφτασε στο ρεκόρ των 51 βουλευτριώνστην απερχόμενη Βουλή αλλά παραμένει μόλις 17% έναντι του 25% που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.

Μία από τις κεντρικές προτεραιότητες του κόμματος είναι επίσης να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την αυστηρότερητιμωρίατης «ψηφιακής ηδονοβλεψίας»ή αλλιώς «πορνό της κρυφής κάμερας»δηλαδή της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης γυναικών την ώρα που χρησιμοποιούν την τουαλέτα, μέσα σεδοκιμαστήρια, στο εξεταστήριο του γυναικολόγου ή ακόμη και όταν επιδίδονται στην ερωτική πράξη. Μία νοσηρή συνήθεια που το 2018 κατέβασε στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο έκτοτε έχει πάρει πολλές εκφράσεις και για άλλες διακρίσεις για τις γυναίκες.

Πλέον με τη δημιουργία του νέου φεμινιστικούκόμματος επιδιώκεται και η πολιτική τους εκπροσώπηση στη Βουλή, με το κόμμα να ελπίζει να κατακτήσει τέσσερις από τις 300 έδρες της εθνοσυνέλευσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις