Ρουβίκωνας indymedia: Παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωναστο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. «Για μία ακόμα φορά είδαμε να ξαναπαίζεται ίδια κι απαράλλαχτα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, το ίδιο κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο» γράφει η αναρχική ομάδα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μεσομακροπρόθεσμα κατά 3 χρόνια σε σχέση με σήμερα και αύξηση της τάξης του 20% των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, ενώ δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης δήλωνε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα υπάρξει "γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών"», αναφέρει.


Επίθεση με βαριοπούλες στην είσοδο του κτιρίου της Motor Oil

Τελευταία παρέμβαση του Ρουβίκωνα ήταν στις 25 Φεβρουαρίου, όταν ομάδα προκάλεσε φθορέςστην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Motor Oil, στο Μαρούσι Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, η επίθεση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα σε επιχειρήσεις του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότιτέσσερις εργαζόμενοι της Motor Oil διακομίστηκαν σε σοβαρή κατάσταση σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, φέροντας πολλαπλά εγκαύματα.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, με τις αστυνομικές αρχές να εντοπίζουν στο σημείο αρκετές βαριοπούλες, τις οποίες παράτησαν οι ύποπτοι.Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έδρασαν πολύ γρήγορα και τράπηκαν σε φυγή, προτού φθάσουν στο σημείο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.«Για εμάς που βρισκόμαστε στην αντίπαλη πλευρά της κάθε “οικογένειας Βαρδινογιάννη” τα βάσανα των ανθρώπων της τάξης μας δεν είναι ρουτίνα αλλά αιτία αγώνα» αναφέρεται στην προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου. Και προστίθεται: «Για εμάς η εθνική αστική τάξη όπως και το διεθνές κεφάλαιο δεν είναι άλλο από παράσιτα στο σώμα της κοινωνίας. Παράσιτα που μας απομυζούν, παράσιτα που μας κυβερνούν, παράσιτα που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους μας σκοτώνουν».

Σχετικό άρθρο:Motor Oil Τέσσερις τραυματίες –Ανακοίνωσή της εταιρείας: "Eίμαστε κοντά στους εργαζόμενους για ότι και όσο χρειαστεί"

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις