Προσφυγικό Έβρος: Ο καταδικασμένος τον περασμένο Σεπτέμβριο για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβηστην υπόθεση της επίθεσης στον χώρο «Συνεργείο» τον Ιούλιο του 2013 και κατηγορούμενος στην δίκη της Χρυσής Αυγής, οεπί σειρά ετών στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο ΓιάννηςΛαγός, βρίσκεται από χθες τα μεσάνυχτα δίπλα στις ομάδες κρούσης στα σύνορα του Έβρου.

«Ο ΓιάννηςΛαγός βρίσκεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα εδώ και λίγες ώρες και ήδη συμμετέχει ενεργά στις περιπολίες που διεξάγουν οι κάτοικοι της περιοχής για να εντοπίσουν και να παραδώσουν στις αρχές λαθρομετανάστες-τζιχαντιστές που περνούν κατά χιλιάδες τα σύνορα», έγραφε λίγο μετά τα μεσάνυχτα νεοναζιστική ιστοσελίδα. Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά το πρώην (κατά δήλωσή του) στέλεχος της Χρυσής Αυγής να συνομιλεί με άτομα από τις αυτόκλητες ομάδες «προστασίας» που έχουν μεταβεί στα σύνορα και να βρίσκεται πλάι – πλάι με αστυνομικούς. Τα άτομα φορούν αμφίεση παραλλαγής.

Βόλος: Ακροδεξιοί οργάνωναν πολιτοφυλακή για να «κυνηγήσουν λαθρομετανάστες»

Η επίσκεψη Λαγού στα σύνορα του Έβρου δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια ακροδεξιών στοιχείων να εκμεταλλευτούν την ένταση που έχει προκύψει στην περιοχή καθώς το απόγευμα της Πέμπτης προσήχθη στην ασφάλεια του Βόλου ο ο διαχειριστής της φασιστικής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο προκαλώντας φόβους για άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας, μετά και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τα νησιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο διαχειριστής και άλλα μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια και η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη. Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει». Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα.

Kληθείς να εξηγήσει τον σκοπό της ομάδας ο 34χρονος «κυνηγός λαθρομεταναστών» που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού, ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για…παρεξήγηση και ότι ο τίτλος της σελίδας ήταν λάθος! Πανικόβλητος για την έκταση που έλαβε η κίνησή να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ομάδα, έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η συγκέντρωση των ακροδεξιών στοιχείων που είχε προγραμματιστεί για χθες το απόγευμα θα γινόταν για να…συζητήσουν με μέλη των αριστερών οργανώσεων για το θέμα, διότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο». Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο διαχειριστής αφέθηκε ελεύθερος και το όνομα της σελίδας άλλαξε σε «Σύλλογο Πατριωτών Βόλου», ενώ από την Ασφάλεια Βόλου θα σχηματιστεί δικογραφία για να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις