Προσφυγικό Λέσβος: Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι Γερμανοί νεοναζί που έχουν φτάσει στο νησί έστειλαν το πρωί της Παρασκευήςκάτοικοι της Μυτιλήνης. Από την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 υπήρχε πληροφόρηση πως στη Λέσβο έχει φτάσει ομάδα της νεοναζιστικής οργάνωσης «Identity Movement» Γερμανίας (Ιdentitäre Bewegung Deutschland), μέλη της οποίας έχει καταγγελθεί πως βρίσκονται και στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr, οι Γερμανοί φασίστες(τουλάχιστον πέντε άτομα) εθεάθησαν το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, τραβώντας πλάνα και φωτογραφίες.Μετά τις 11 το πρωί, έκαναν βόλτα στην Ερμού, προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία.«Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα», ισχυρίζονταν οι ίδιοι. Οιακροδεξιοί έγιναν αποδέκτες…δυσαρέσκειας από αρκετούς. Δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως είπεαυτόπτης μάρτυρας που σημείωσε ότι του άνοιξαν το κεφάλι, καθώς και ότι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε: Προσφυγικό Λέσβος: Συμπλοκή με Γερμανούς νεοναζί που μόλις έφτασαν στο νησίΌπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην ιστοσελίδα,οι νεοναζί δήλωσαν ότι κάνουν… «ρεπορτάζ« με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. «Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί – προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.Μία επιχειρηματίας στην αγορά της Ερμού που ξέρει γερμανικά τους μίλησε και της είπαν ότι είναι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. «Εγώ δεν θέλω να είναι έτσι το νησί μου, έχουν καταστρέψει όλοι το νησί μου. Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να λέω τη γνώμη μου» δήλωσε σοκαρισμένη.Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της «Kontrakultur Halle», μιας περιφερειακής ομάδας του «Identitarian Movement Germany».

Πριν τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD «Young National Democrats».Με αφορμή αυτό το περιστατικό και την παρουσία γερμανών νεοναζί σε Έβρο και νησιά, γεννώνται ερωτήματα για την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση σε ανάλογες πρακτικές όπου ένοπλοι πολιτοφύλακες δημιουργούν κλίμα τρομοκράτησης σε πρόσφυγες, ΜΚΟ και τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις