Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο:Χωρίς τέλος οι κινήσεις της Άγκυρας που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ανεβάζουν την ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.Μετά τις επιθέσεις με χημικά προς την ελληνική πλευρά στον Έβρο, τη σκυτάλη στο παιχνίδι της έντασης πήρε η τουρκική ακτοφυλακή στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020, τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε προκλητική παρενόχληση ελληνικού σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης.Το βίντεο με την νέα τουρκική πρόκληση ελήφθη από την ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή εξελίχθηκε ρίψη μεγάλης ποσότητας χημικών και δακρυγόνων από τούρκους ενστόλους εναντίον των ελλήνων στρατιωτών. Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευσαν χημικά προς την ελληνική πλευρά. Η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο παραμένει ηλεκτρισμένη, μολονότι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των μεταναστών που επιδίωκε να περάσει στην ελληνική πλευρά έχει αποχωρήσει μετά το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων.

Όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο, οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας είναι αδιάκοπες: συστηματικές και οργανωμένες. Η ένταση άρχισε στις 7:30πμ, όταν μικρές ομάδες μεταναστών προσπάθησαν να περάσουν σε ελληνικά εδάφη από το τελωνειακό πέρασμα. Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από την ελληνική πλευρά και στη συνέχεια έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο. Οι Τούρκοι βάζουν φωτιές με πρόθεση να κατηγορήσουν την Ελλάδα ότι καταστρέφει την τουρκική πλευρά. Στα παρακάτω βίντεο διακρίνονται οι εστίες φωτιάς, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί. (Διαβάστε αναλυτικά).


Δείτε τα βίντεο


Σε νέο βίντεο αποτυπώνεται το ότι όχι μόνο η Άγκυρα άνοιξε τα σύνορα, αλλά επιχειρεί να προωθήσει με βίαιο τρόπο τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος. Στο βίντεο φαίνονται ότι τούρκοι στρατιώτες να χτυπούν μετανάστες που επιχειρούν να γυρίσουν πίσω από τα σύνορα, επιχειρώντας να τους στρέψουν ξανά μπροστά.

Διαβάστε: Με βίντεο ντοκουμέντο απαντά η Αθήνα στα fake news της Τουρκίας


Τα αυστηρά μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης. Έχουν συλληφθεί 252 άτομα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις