Προσφυγικό Έβρος: Σύμφωνα με έναν μετανάστη που κατόρθωσε να παραμείνει στη δομή, μόλις επτά παρέμειναν μετά από έντονες διαμαρτυρίες εκ μέρους τους. Στους δικηγόρους τους δεν έχει δοθεί το δικαίωμα να τους δουν. Σύμφωνα με την καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως μετέδωσε το τουρκικό site duvar, οι περίπου 300 μετανάστες μεταφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις 29 Φεβρουαρίου. Η ίδια καταγγελία αναφέρει ότι την ημέρα της μεταφοράς οι δικηγόροι που είχαν μεταβεί στο κέντρο για να συναντήσουν τους πελάτες τους, είδαν τη βίαιη μεταφορά τους στα σύνορα.

«Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους μας που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ότι τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου μετανάστες οδηγήθηκαν δια της βίας μέσα σε λεωφορεία και χωρίς να έχουν πρόθεση μεταφέρθηκαν στα σύνορα», δήλωσε ο Σαδίκ Ονούρ Γκελμπάλ. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι του ειπώθηκε από δικηγόρους, ότι πελάτες του με εν εξελίξει δίκες στην Άγκυρα εκδιώχθηκαν βιαίως και προσθέτει ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τους αξιωματούχους του κέντρου εκπατρισμού από το να βάλουν τους μετανάστες στα λεωφορεία με το ζόρι.Τέσσερα λεωφορεία μπροστά από τη δομή στην Άγκυρα


Διαβάστε: Βίντεο-ντοκουμέντα: Τούρκοι πετούν χημικά κατά ελλήνων στον Εβρο – Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν μετανάστες για να κινηθούν προς την Ελλάδα

Το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Εμπρού Μπεσέ τόνισε ότι δεν επιτράπηκε σε δικηγόρους να δουν τους πελάτες τους και εξεπλάγησαν από όσα είδαν στο εν λόγω κέντρο. Ένας άλλος δικηγόρος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, γνωστοποίησε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα από πελάτη του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι «με παίρνουν με τη βία».

Ο ίδιος σημειώνει ότι μετέβη εκεί τη νύχτα, κανείς αξιωματικός δεν του μίλησε και σύμφωνα με όσα τους μετέφεραν οι μετανάστες, έξι με επτά λεωφορεία έφτασαν και πήραν τον κόσμο με κατεύθυνση τα σύνορα.


Διαβάστε: Βίντεο – ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του ελληνικού λιμενικού

Διαβάστε: Με βίντεο ντοκουμέντο απαντά η Αθήνα στα fake news της Τουρκίας


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις