Προσφυγικό Ελλάδα: Μετά τα μπλόκα κατά προσφύγων και μεταναστών στους δρόμους του νησιού και τις καταγγελίες για πρωτοφανή φαινόμενα παρακράτους, από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης κατάληψης τμημάτων οδικού δικτύου στη Λέσβο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, «από αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε η εμπλοκή των προαναφερόμενων ατόμων σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά το διήμερο 1-2 Μαρτίου και αφορούν στην παρεμπόδιση μεταφοράς νεοεισερχόμενων αλλοδαπών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, μέσω της αυθαίρετης τοποθέτησης σε οδόστρωμα, τόσο ιδιωτικών οχημάτων, όσο και βαρέως τύπου υπηρεσιακών οχημάτων οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης».
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Ραγκούσης: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριωθήκαν οι καταγγελίες μας

Την είδηση σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebοok ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης
«Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας, τεκμηριωθήκαν οι καταγγελίες μας.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, αργά χθες το βράδυ, ανακοίνωσε ότι σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (55) ατόμων, για κρούσματα που καταγγείλαμε ως πρωτοφανή νοσηρά φαινόμενα παρακράτους και παρααστυνομίας.
Μετά από αυτήν την επίσημη εξέλιξη, ο κ.Μητσοτάκης καθώς και ο εκπρόσωπός του-που με διαρκείς του δηλώσεις απέδιδε αυτές τις δράσεις σε δήθεν μέλη της θεσμοθετημένης εθνοφυλακής-αποδεικνύεται πως ψεύδονταν. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα τάγματα παρααστυνομίας, διότι προφανώς γνωρίζουν καλά πως η τερατογένεσή τους είναι αποτέλεσμα των δικών τους απαράδεκτων πολιτικών στα νησιωτικά μας σύνορα.», έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης