Μυτιλήνη:Η πυροσβεστική επιχειρεί για κατάσβεση από τις 20.00στην περιοχή του Καρά- Τεπέ, απέναντι από τo κέντρο φιλοξενίας του Δήμου, στο πρώην καθαριστήριο Γλάρος, όπου έχει πυρκαγιά στον ημερήσιο καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family. Η πυροσβεστική κάνει λόγο για αποθήκη και όχι για κύριους χώρους της δομής. Όπως ξεκαθαρίστηκε όμως αργά το βράδυ του Σαββάτου πρόκειται για το happy family ενώ οι δράστες έγιναν αντιληπτοί και αναζητούνται.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το ανοικτό κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ και 35 λεπτά από το κέντρο της Μόριας, το social center του Ελβετικού Σταυρού, One Happy Family, έκτασης έξι στρεμμάτων, παραμένει από το 2017 στέκι προσφύγων και μεταναστών, προσφέροντας απασχόληση και δραστηριότητες στους εγκλωβισμένους της Λέσβου.


Καφενείο με ναργιλέ, χώρος κινηματογραφικών προβολών, δανειστική βιβλιοθήκη, κηπουρική, αλλά και χίλιες μερίδες φαγητού από την κοινωνική κουζίνα εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα «One happy family» του Ελβετικού Σταυρού, η συνολική επένδυση του οποίου κόστισε περισσότερες από 200.000 ευρώ.
Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Ελβετικός Σταυρός αποφάσισε να έρθει στη Λέσβο, ειδικά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι στη Μόρια τον χειμώνα του 2016-2017.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις