Η παγκόσμια κοινότητα, εξ αιτίας της πανεπιδημίας, βρίσκεται στο κρίσιμο εκείνο σημείο, που δίνει στην επιστήμη τον πρώτο λόγο και οι εκκλησίες όλων των θρησκευτικών δογμάτων, κάνουν ένα βήμα πίσω, ως ένδειξη σεβασμού προς τον άνθρωπο και την υγεία του. Ήδη σε όλο τον κόσμο οι εκκλησίες κατανοούν την ανάγκη να τροποποιηθούν τελετουργικά -ούτως ή άλλως ανά τους αιώνες διαμορφώθηκαν οι λατρευτικές πράξεις- που ενισχύουν τη μετάδοση του Cοnvid 19. Αντιθέτως όμως με τη σύνεση που δείχνουν τα άλλα δόγματα, στην Ελλάδα όπως πολύ σωστά επισημαίνεται «ησυζήτηση κινείται σε όρια ακρότητας: ανάμεσα στον πλήρη περιορισμό κάθε λατρευτικής τελετής και την προσποίηση πως δεν συμβαίνει τίποτα».

Την ευθύνη γι΄ αυτή την κατάσταση την φέρουν εν πολλοίς οι επίσημοι φορείς της δημόσιας υγείας που σωπαίνουν εκκωφαντικά, προσπαθώντας να κρατήσουν ισορροπίες, σε μία περίοδο που δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Σε μία κοινωνία που δεν εμβολιάζει τα παιδιά της, η απάντηση υπαλλήλου τουΕθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείαςσε πολίτη, ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία, τοποθετήσειςόπως αυτή της λοιμωξιολόγου καςΓιαμαρέλλουή της βουλευτού της ΝΔ κας Έλένα Ράπτη, ότι η Θεία Κοινωνία θεραπεύει κι όλα είναι θέμα πίστης,βλάπτουν το ανοσοποιητικό σύστημα της δημόσιας υγείας. Η θεία πίστη είναι άξια σεβασμού αλλά στη διάρκεια της παγκόσμια κρίσης, πρυτανεύειη επιστήμη.

Με αυτή την έννοια πρέπει η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οΕθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Υγείας, να πράξουν το καθήκον τους, να αποχωριστούν τις βολικές ισορροπίες και να πάρουν θέση επί του θέματος. Να λάβει ένα μήνυμα η κοινωνία, καθαρά διατυπωμένο αν τελικά η επιστήμη έχει τον πρώτο λόγο για το τι είναι μεταδοτικό και τι όχι. Ανυποτάσσεται η επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, αν έχουν το δικαίωμα ακόμα και γιατροί ή βουλευτές να παραπληροφορούν το «εκλογικό σώμα»για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της δημόσιας υγείας.

Τη στιγμή που κλείνουν στην Ευρώπη σχολεία, θέατρα, ναοί, δεν μπορεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδαοι θρησκευτικοί, μυστηριακοί ή μεταφυσικοί φορείς να κηρύσσουν τον ανένδοτο αγώνα κατά της επιστήμης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις