Το πρόσωποείναι έναςαπό τους μεγαλύτερους δείκτες του τι συμβαίνει με το σώμα μας, όταν έρχεται αντιμέτωπο με διατροφικές ανεπάρκειες, ορμονικές διαταραχές και στρες.

Παρατηρείστε το εσωτερικό των ματιώνσας

Ο χλωμός χρωματισμός του εσωτερικού των κάτω βλεφάρων είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου καθιστούν το αίμα λιγότερο κόκκινο, προκαλώντας το δέρμα να χάσει το υγιές ροζ χρώμα του. Αν τραβήξετε το κάτω μέρος των βλεφάρων, το εσωτερικό στρώμα θα πρέπει να έχε ζωντανό κόκκινο χρώμα. Αν είναι πολύ ανοιχτό ροζ ή κίτρινο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε έλλειψη σιδήρου.

Πως είναι τα φρύδια σας;

Τα φρύδια που αραιώνουν στην άκρη μπορούν να συνδεθούν με τον θυρεοειδή και μπορεί να αποτελούν προειδοποιητικό σημάδι για υποθυρεοειδισμό.Τα ασυνήθιστα μακρά φρύδια μπορούν να υποδηλώνουν εξαντλημένα επινεφρίδια.

Πως φαίνεται το στόμα σας;

Ρωγμές γύρω από τις άκρες του στόματος μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνη). Η ριβοφλαβίνη χρησιμεύει ως συνένζυμο που συνεργάζεται με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να απελευθερώσει ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά των κυττάρων σας, καθώς και για να βοηθήσει στην παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ριβοφλαβίνη είναι το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα μανιτάρια, τα αμύγδαλα και τα σκοτεινά πράσινα φύλλα.

Δέρμα

Το δέρμα του προσώπουείναι απότα βασικά σημεία που παρατηρούμεγια τη διάγνωση των ανισορροπιών στο σώμα.Εάν για παράδειγμα είχατε πάντα πρόβλημα με ακμή, τότε σημειώστε πού εμφανίζεται. Αν εμφανίζεται στο μέτωπό τότε μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, τα οποία φράσσουν τους πόρους, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι η διατροφή σας χρειάζεται κάποια βασικά θρεπτικά συστατικά. Εάν η ακμή είναι κυρίως στα μάγουλά, τότε θα μπορούσε να μη λειτουργεί σωστά το πεπτικό σας σύστημα. Η ακμή που εμφανίζεται στη γραμμή της γνάθου συνήθως υποδεικνύει την ορμονική ανισορροπία και μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω έρευνα από τον επαγγελματία υγείας σας, εάν σας απασχολεί.Εάν παρατηρήσετε περίσσεια τριχών κατά μήκος της σιαγόνας σας, καθώς και το επάνω χείλος σας και άλλες περιοχές του σώματός σας, θα μπορούσε να είναι ένας δείκτης για σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).Επίσης, εάν το δέρμα σας φαίνεται λίγο ξηρόείναι σημάδι ότι η διατροφή σας στερείται βασικών λιπαρών οξέων (EFAs) αλλά και ότι δεν πίνετε αρκετόνερό.