Σύνορα Έβρος: Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι προκλήσεις από την Τουρκία. Η ρητορική και τα fake news περί απάνθρωπης μεταχείρισης των προσφύγων από την Ελλάδα, κορυφώθηκαν στο tweet του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών. Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με το Άουσβιτς.

Στην ανάρτηση, πουπεριλαμβάνει φωτογραφίες οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από τουρκικά ΜΜΕ ως μέσα προπαγάνδας, ο Τούρκος υφυπουργός αναφέρει:«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ, μια τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Έβρου. Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».


Έβρος: Εργασίες αποκατάστασης του φράχτη

Το Σάββατο, η κατάσταση ήταν τεταμένη, καθώς Τούρκοι με κατάλληλο εξοπλισμό εκτόξευσαν χημικά προς την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, σε βίντεο διακρίνεται η προσπάθεια να ρίξουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο.


Σοϊλού: Μπαράζ βιαιοτήτων

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το γαϊτανάκι των προκλήσεων από τη γείτονα, είχε αναλάβει ουπουργόςΕσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίοςείπε πως η Ελλάδα «δεν θα μπορέσει να κρατήσει τα σύνορά της»το καλοκαίρι, καθώς η στάθμη του Έβρου θα έχει πέσει και η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη στην συνοριογραμμή, των 200 χιλιομέτρων.«Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα»τόνισε.

Επίσης, κατήγγειλε την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Οι μάσκες έπεσαν, η απανθρωπιά αυτών που μας έκαναν μαθήματα ανθρωπισμού έγινε ξεκάθαρη»,τόνισε, μετά το μπαράζ βιαιοτήτων σε βάρος προσφύγων στον Έβρο, αλλά και τις αναφορές για νεκρό πρόσφυγα, από πυρά του ελληνικού στρατού. Ο ίδιος δήλωσε πως περίπου 1.000 μέλη της ειδικής αστυνομίας της Τουρκίας βρίσκονται στα σύνορα προκειμένου να ανακόψει τις επαναπροωθήσεις της ελληνικής πλευράς, όπως είπε.

Ο υπουργός, από την πόλη Ελαζίγ, που επλήγη από φονικό σεισμό, δήλωσε πως «η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα», ενώ ισχυρίστηκε πωςπερισσότεροι από 143.000 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Τουρκία περνώντας στην Ελλάδα και ότι οι τουρκικές δυνάμεις εμπόδισαν την επαναπροώθησή τους.

«Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115.000 ξένοι, για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει, ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η ΕΕ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης»υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις