Διακόσμηση κουζίνας: Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε το χρώμα και πως να επιλέγουμε κατάλληλες ιδέες, αν θέλουμε να αναδείξουμε το πιο σημαντικό χώρο στο σπίτι μας.Μεαπαλότερουςχρωματισμούς, αντικαθιστώντας κάποιες πόρτες, με κατάλληλο φωτισμό και κάποιους πίνακες, η όψη της κουζίνας μας αλλάζει και δείχνει πιο… νέα, πιο ακριβή και το σημαντικότερο είναι πιο ευχάριστη για εμάς που τη χρησιμοποιούμε. Ακόμα κι αν δεν είναι παλαιάς κατασκευής μπορείτε να φρεσκάρετε την αισθητική της.

To πιο δημοφιλές χρώμα:Ευτυχώς δεν είναι μόνο ένα, αλλά η παλέτα περιέχει τα εξής χρώματα που πρέπει όμως να επιλέγετε την απαλή εκδοχή τους, με μια ελαφρά απόκλιση δηλαδή από το πρωταρχικό: Λευκό, ιβουάρ, κίτρινο, πράσινο, μπλε και γκρι είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα βαφής, τόσο για τοίχους όσο και για τόνους που επικρατούν. Επιλέξτε μια πολυτελή παλέτα χρωμάτων και εξετάστε την υφή τους. Μπορείτε να επιλέξτε δύο -ή τρία το πολύ- κοντινά χρώματα και παίξτε με υφή.

Τι χρώμα να έχουν τα ντουλάπια:Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο ερώτημα, αν πρέπει τα ντουλάπια κουζίνας να είναι πιο ανοικτά ή πιο σκούρα από τους τοίχους. Η απάντηση είναι απλή: Αν έχουμε σκούρο χρώμα τοίχους, επιλέγουμε απαλότερη απόχρωση για ντουλάπια. Εάν οι τοίχοι είναι φωτεινής απόχρωσης, ταιριάζει όποιο χρώμα θέλουμε. Απλά να έχετε υπόψη ότι με ανοιχτό χρωματισμό ντουλαπιών η κουζίνα δείχνει πιο ευρύχωρη και φωτεινή. Και μην ξεχάσετε, η μπογιά να είναι καλής ποιότητας!

Πως βελτιώνουμε την κουζίνα ακόμα κι αν είμαστε με ενοίκιο: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κουζίνα έχει γίνει το επίκεντρο του σύγχρονου σπιτιού ειδικά με τόσο έντονη προβολή εκπομπών μαγειρικής ή διαφημιστικών προϊόντων για μαγειρική.Οι περισσότεροι άνθρωποι φανταζόμαστε ότι είμαστε sous-chefs και προετοιμάζουμε γεύμα για την οικογένεια ή για φίλους. Ξεκινάμε λοιπόν με τις πιο εύκολες αλλαγές:

  • Αλλάξτε φωτιστικό, βάλτε κάποιο με έντονη προσωπικότητα, μέχρι κι ένα κομψό μικρό πολυέλαιο μπορείτε να τοποθετήσετε αρκεί όμως ηυπόλοιπη διακόσμηση να είναι μοντέρνα
  • Προσθέστε ένα χαλί, όχι ακριβώς την κουρελού της γιαγιάς αλλά κάτι πιο μοντέρνο
  • Αντικαταστήστε τη βρύση με μία καινούργια και μοντέρνα
  • Αγοράστε μίαdesignσχάρα στραγγίσματος
  • Αντικαταστήστε σε όλες τα ντουλάπια τις χειρολαβές, ακόμη και τους μεντεσέδες με φανταχτερά κομμάτια σε απροσδόκητες αποχρώσεις


  • Αντικαταστήστε τις παλιές πόρτες των ντουλαπιών με τζάμι ή περάστε τα με μία εξαιρετική βαφή σε απαλό χρώμα και εξαφανίστε τη φθορά τους. Αν το ξύλο είναι καλής ποιότητας θα δείξουν ακόμα πιο όμορφα.
  • Φροντίστε τα κομμάτια που επιλέγετε για την κουζίνα να ταιριάζουν με το χώρο, ακόμα κι αν είναι σφουγγάρι. Και μην αραδιάζετε στον πάγκο μπαχαρικά, βάζα, μαρμελάδες, καφέδες που δημιουργούν οπτική αναταραχή.
  • Δώστεζωή στην κουζίνα με ένα μπολ γεμάτο με λαμπερά φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, λεμόνια, αγκινάρες ή πράσινα μήλα.Μπορούν να αντέξουν έξω από το ψυγείο ακόμα και δύο εβδομάδες-πολύ περισσότερο από τη διάρκεια ζωής των λουλουδιών.

Καθαριότητα, η πολυτέλεια που δεν κοστίζει:Την πολύ παλιά εποχή οι γυναίκες έλεγαν «η καλή νοικοκυρά από το πιατόπανο της φαίνεται», αναφερόμενες στο πανί με το οποίο σκούπιζαν τα σκεύη αμέσως μετά το πλύσιμο. Μια τακτοποιημένη κουζίνα πάντα δείχνει κομψή. Συνηθίστε να την τακτοποιείτε αμέσως μετά το μαγείρεμα ή το γεύμα. Θα διαπιστώσετε ότι θα σας προκαλεί μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις