Κορονοϊός Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας:Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι, αντικρούοντας την τοποθέτησηότι η μετάληψη δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.Ειδικότερα, οι επιστήμονες επισημαίνουν: «Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι».

Οι ειδικοί της Επιτροπής τόνισαν πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις – κάτι που περιλαμβάνει και τις εκκλησίες. Υπογράμμισαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Νωρίτερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε τονίσει πως, όσοι προσέρχονται «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και απολύτως ελεύθερα χωρίς κανένα δυναστικό καταναγκασμό, κοινωνούν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, που γίνεται «φάρμακο αθανασίας», «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον». Όσον αφορά την προσέλευση στους ναούς, η ΔΙΣ ζήτησε από τους πιστούς και τους ιερείς να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού. (διαβάστε εδώ)


Μόσιαλος: Θα πρέπει να σταματήσει η Θεία Κοινωνία

Στο θέμα των θρησκευτικών δραστηριοτήτων χρειαζόμαστε λύσεις και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος. Αποκαλύπτει πως απευθύνθηκε ακόμα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και επαναλαμβάνει πως «οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και ότι στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους τέλεσης της θείας λειτουργίας.(αναλυτικά)

Διαβάστε σχετικά:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις