Διακόσμηση σπιτιού:Επειδή δεν ζείτε σε ένα μεγάλο σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καμαρώνετε για το στιλ σας. Η διακόσμηση ενός μικρού χώρου, όπως και η διακόσμηση ενός μεγάλου, απαιτεί απλώς εφευρετικότητα κι ένα καλό μάτι για το τι λειτουργεί σωστά και τι όχι. Βεβαίωςείναι διαφορετικόόταν έχετε να διακοσμήσετε λιγότερο τετραγωνικά, όμως οι γενικοί κανόνες σχεδιασμού, είναι σχεδόν ίδιοι.Εάνπάλι δεν ξέρετε πώς να το διακοσμήσετε σωστά,σας προτείνουμεμερικές χρήσιμες συμβουλές,για νακάνετετο χώροσας, να δείχνειμεγαλύτεροςκαι πιο λειτουργικός.

Διαμερίσματα μεμήκος.Αν το καθιστικό σας έχει μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος, διαιρέστε τον χώρο σε τρεις ξεχωριστές οντότητες, χρησιμοποιώντας μικρότερα κομμάτια επίπλων. Μπορείτε δηλαδή να φτιάξετε κατά μήκος μικρές ενότητες.Δείτε μερικά εμπνευσμένα παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε το μικρό σας σπίτι.

Για τυουςμικρούς χώρους ιδανικάείναι τα έπιπλαπολλαπλώνχρήσεων.Αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αγοράεπίπλων που μπορούν να συναρμολογηθούν και να είναι με πολλαπλώνχρήσεων, αυτή είναι η τέλεια λύση για εσάς!

Τοποθετείστε μεγάλα αντικείμενα περιμετρικά στο χώρο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρνηθείτε κάποιαμεγάλα αντικείμενα επίπλων όταν ζείτε σε ένα μικρό χώρο, αλλά χρειάζεταιστρατηγικήγια το πού τα βάζετε. Διατηρήστε τα συναισθήματα του βάθους σε ένα δωμάτιο κρατώντας τα μεγαλύτερα αντικείμενα στοντοίχο, αντί στο μέσον του δαπέδου. Όμως μία βιβλιοθήκη μπορεί στο μέσον να λειτουργήσει ως ένα είδος τοίχου! Επίσης επιλέξτε γυάλινα αντικείμενα, όπως το τραπέζι. Κόβουν πολύ.

To χρώμα είναι ο μεγάλος σας σύμμαχος.Συνιστώνται ότικαλύτεραχρώματαείναι αυτά που έχουνήπιουςτόνους διότικάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερααπό ό, τι είναιΕπιλέξατε αυτό που σας αρέσει και βάψτε το διαμέρισμα σε ένα χρώμα, διότι έτσι δημιουργείται μία μεγάλη ενιαία ενότητα.Οίδιος ήπιος τόνος χρώματοςσε όλο το σπίτι, θαενισχύσει το αποτέλεσμα. Έτσι όχι μόνο αποφεύγετε στιλιστικά λάθη αλλά κάνετε και σοβαρή οικονομία.=

Φως, περισσότερο φως.Ένα μικρό δωμάτιο μπορεί πραγματικά να "ανοίξει" με τον σωστό φωτισμό. Εκτός από το να αφήνετε το φυσικό φως να λάμπει μέσα από τα παράθυρα (παραλείψτε τα μαύρα έξω περσίδες!), χρησιμοποιήστε επιπλέον τεχνητό φωτισμό σε όλο το χώρο σας για να δημιουργήσει επιπλέον ζεστασιά. Αν δεν έχετε χώρο για φωτιστικά δαπέδου ήεπιτραπέζιων, επιλέξτε επιλογές φωτισμού που δεν πιάνουν χώρος, όπως απλίκες σε τοίχους ή κρεμαστό φωτισμό.

Ξεφορτωθείτε τα περιττά.Ένα από τα μεγάλα οφέλη της ζωής σε ένα μικρότερο χώρο είναι ότι σας αναγκάζει να επεξεργαστείτε πραγματικά την ποσότητατων αντικειμένων που χρειάζεστεστο σπίτι σας. Με τη σειρά σας, καταλήγετε να απαλλαγείτε απόπράγματα που δεν εξυπηρετούν πραγματικά ένα σκοπό στη ζωή σας, είτε επειδή είναι ανέφικτα, άχρηστα, είτε απλά δεν σας φέρνουν χαρά. Εάν παλεύετεμε την ικανότητα να απαλλαγείτε από τα πράγματα, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να το κάνετε. Η διακόσμηση ενός μικρού χώρου απαιτείαπογραφή, διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο υπερπλήρωσης του χώρου σας. H απαίτηση "τα θέλω όλα" δεν ισχύει.

Αναπτύξτε δημιουργικό πνεύμα σε αποθηκευτικούς χώρους
Υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρετικές επιλογές αποθήκευσης στην αγορά, όπως επίσης ως όμορφα κομμάτια διακόσμησης. Επιλέξτε αντικείμενα επίπλων που σας παρέχουν πρόσθετες λύσεις αποθήκευσης, όπως μπαούλα που μπορούν να αποθηκεύσουν τα κλινοσκεπάσματα και κάτω από την κρεβατοκάμαρα. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να αποθηκεύσετε τα αντικείμενά σας χωρίς να βάζετε τα πάντα σε ένα ντουλάπι.

Χρησιμοποιείστε μεγάλα χαλιά
Η διακόσμηση ενός μικρού χώρου έχει ως στόχο να ξεγελάσει το μάτι ώστε να βλέπει περισσότερο από ό, τι πραγματικά υπάρχει. Όταν χρησιμοποιείτε μικρά χαλιά σε ένα μικρό χώρο, το βλέπετε κι αμέσως σκέφτεστε "μικρό". Η διακόσμηση με μεγάλα χαλιά,δίνει μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Τελικά, το σχήμα ενός δωματίου και τα έπιπλα μέσα σε αυτό θα τα υπαγορεύσει το χαλί.Πάντα να στοχεύετεστο μεγάλοπουμπορείτε.

Βάλτε λουλούδια και φυτά
Προσθέστε πράσινο και λουλούδια στο μικρό σας χώρο για να αποκτήσει επιπλέον ζωή και στιλ αλλά ναείστε προσεκτικοί για να μην το παρακάνετε. Λάβετευπόψη ότι τα "νεκρά" αποξηραμένα φυτάθα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν ανησυχείτε ότι δεν θα είστε σε θέση να αναλάβετε την ευθύνη της διατήρησης των φυτών και των λουλουδιών σας,υπάρχουν μεγάλες επιλογές για ψεύτικα που μοιάζουν εξαιρετικά αληθινά.Και μην ανησυχείτε ταψεύτικα φυτά έχουν τη σφραγίδα έγκρισης από επώνυμους διακοσμητές και δεν είναι πλέον μεγάλο ταμπού. Αρκεί να είναι πολύ καλής ποιότητας. Όμως μια φορά τα αγοράζετε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις