Κορονοϊός Ελλάδα κρούσματα: Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 99, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Από το σύνολο των προσβληθέντων οι 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Ο 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη. Οι 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Η καθημερινή πάντως αύξηση των περιστατικών επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους των ειδικών ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κατακόρυφη διαπίστωση νέων περιστατικών, ενώ αναμένεται η μεγαλύτερη έξαρση του κοροναϊού.

Διαβάστε: Πόσο κοστίζει το τεστ για τον κορονοϊό στα ιδιωτικά θεραπευτήρια – Τι καταγγέλλει στον flash.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕΜέτρα

Αλλαγές στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, φέρνει το υπουργείο Υγείας. Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας. Η παραπάνω απόφαση σημαίνει ότι σε όλη τη χώρα εκατοντάδες προγραμματισμένες επεμβάσεις μετατίθενται για αργότερα.

Μετά το κλείσιμο των σχολείων για 14 μέρες, την ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, αποφασίστηκε και το κλείσιμο των παιδότοπων.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργίατων Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ως και να αναβληθούν οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες. Διαβάστε Αναλυτικά


Διαβάστε: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου λόγω κορονοϊού


Άδεια στους εργαζόμενους γονείς

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμηνύοντας πως «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Μια σειρά από νέα μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα μέτρα θα ισχύουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ύστερα από το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού. Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για τα νέα μέτρα.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, προβλέπεται:

  • Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.
  • Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, 1 ως κανονική άδεια
  • Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος καλύπτει το 1/3 των αποδοχών
  • Στον δημόσιο τομέα το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών
  • Εάν πάρει την άδεια ο ένας γονέας δεν τη δικαιούται και ο άλλος γονιός ταυτόχρονα
  • Αν ο ένας γονιός δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού
  • Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης μπορεί να προτείνει ευέλικτο ωράριο ή εργασία εξ αποστάσεως
  • Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπάρχει και στο δημόσιο

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως ενισχύεται ο προϋπολογισμός με 15 εκατ. ευρώ για ενδυνάμωση του τομέα υγείας και δρομολογούνται δαπάνες για νέες προσλήψεις. «Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει όσες πιστώσεις χρειαστεί στο υπουργείο Υγείας», πρόσθεσε. «Οι έκτακτες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν επιφυλάσσουν σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «επειδή η κατάσταση εξελίσσεται απαιτείται συντονισμένη δράση και συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Διαβάστε Αναλυτικά


Διαβάστε: Κορονοϊός συμπτώματα: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι απομονώνονται στο σπίτι για 14 ημέρες


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μέτρα


Διαβάστε: Κορονοϊός στην Ελλάδα – Το χρονικό – τα λάθη και οι ευθύνες πριν το πρώτο κρούσμα και έως σήμερα


«Χρυσές» είναι οι εξετάσεις για τον κορονοϊό στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Tι λέει στον flash.gr ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου. Διαβάστε Αναλυτικά


https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2020/04/pixel1x1.png


Διαβάστε: Πανελλαδικές: Ανοιχτό το σενάριο για μετάθεση των εξετάσεων και μείωση της ύλης


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις