Ελλάδα κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο πλοίο Blue Star Mykonos το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από Καβάλα με προορισμό μεταξύ άλλων τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονταν 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένα μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό με αποτέλεσμα το πλοίο να καθυστερήσει να αναχωρήσει. Ο καπετάνιος του πλοίου ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας έδωσε εντολή να αποβιβαστεί ο βοηθός καμαρώτου και γι΄ αυτό τον παρέλαβε ασθενοφόρο στην Καβάλα.

Το πλοίο τελικά, κατόπιν διαβουλεύσεων, ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή και το πλοίο αποκλείστηκε μόλις έφθασε στο λιμάνι της Μυρίνας, στη Λήμνο, γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό 127 εκ των επιβατών του πλοίου έχουν αποβιβαστεί το λιμάνι της Λήμνου και έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ναυτικού.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το πλοίο θα μείνει στη Λήμνο για άλλες 7-8 ώρες, όσες δηλαδή αναμένεται ότι θα απαιτηθούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο στο οποίο εστάλη δείγμα του μέλους του πληρώματος. Αν το δείγμα βγει αρνητικό το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας

Για το θέμα μίλησε στον Ant1 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος τόνισε ότι «περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι τα αποτελέσματα» κι επιβεβαίωσε την ανάγκη για την καραντίνα. «Θα πρέπει να μάθουμε να πειθαρχούμε στους ειδικούς επιστήμονες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα αναλυθεί η συγκεκριμένη περίπτωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις