Κορονοϊός πρόσφυγες: Μια ομάδα ανθρώπων από τοΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης, με την υποστήριξη και την παρότρυνση της Stand by me Lesvos, επιχειρείαπό την προηγούμενηεβδομάδα να οργανώσεικαι να ενημερώσει τους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους στοcamp της Μόριας για την εξάπλωση του κορονοϊού, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό,μια ομάδα προσφύγων, νοσηλευτών, γιατρών, μεταφραστών, ενημερώθηκε και ανέλαβε δράση. Ειδικότερα, οδηγίες για την πρόληψη μέτρων κατά του κορονοϊού αναπαράχθηκαν διαχειρός από πολλά μέλη της ομάδας. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2020, οι οδηγίες τοιχοκολλήθηκαν σε όλα τα σημεία του camp, ώστε να ενημερωθούν όσοι από τους πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση στο internet και δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί από τις σελίδες στο facebookπου δημιούργησαν πριν δέκα ημέρες οι εθελοντές σε αραβικά, φαρσί, γαλλικά, αγγλικά.

Διαβάστε: Κορονοϊός Κρούσματα: 18 νέα περιστατικά – 117 στο σύνολο – Νέα αυστηρά μέτρα με σειρά λουκέτων«Πέρα όμως από την πρόληψη, η οποία προϋποθέτει ενημέρωση και γι’ αυτό ακριβώς ως εκπαιδευτικοί προσπαθούμε, υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της ιατρικής περίθαλψης.Το πολύ σημαντικό αυτό κομμάτι έχει αναλάβει η ομάδα «Κίτρινος Φροντίδα Υγείας», μια ομάδα εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικών σε θέματα υγείας που δραστηριοποιείται στη Λέσβο από το 2015», αναφέρει η ΚατερίναΚαλφοπούλου, εκπαιδευτικόςστο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Μυτιλήνης. «Στεκόμαστε μπροστά σε δύο επιλογές: ή να σταυρώσουμε τα χέρια και να περιμένουμε ή να αναλάβουμε δράση. Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο», σημειώνει η εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με την κυρία Καλφοπούλου, ενώ η Ελλάδα θρηνεί ήδη το πρώτο της θύμα, «φαίνεται πως πολλοί από μας δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απειλής από τον ιό που αδιακρίτως βάλλει τους ανθρώπους ανά τον πλανήτη. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πανδημίας με απρόβλεπτες διαστάσεις και εξελίξεις. Η άγνοια, η έλλειψη ετοιμότητας, ο φόβος ανάληψης ευθύνης πολλαπλασιάζουν τον ήδη τεράστιο κίνδυνο.Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία, στην οικονομία, στην κοινωνία, στο μέλλον όλων μας.Μοιάζει σαν να έχουμε καταστεί έρμαια ενός κυνικού φαρσέρ που γράφει απίθανα σενάρια για την ανθρωπότητα και οι περισσότεροι από μας τα παρακολουθούμε αποδεχόμενοι την αδυναμία μας να προλάβουμε ή να ανατρέψουμε ή έστω να επηρεάσουμε στοιχειωδώς τις εξελίξεις.Ωστόσο, σε τούτη τη χαοτική περίοδο, υπάρχουν άνθρωποι που με δική τους πρωτοβουλία, κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να προλάβουν ό,τι είναι δυνατόν!».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις