Διακόσμηση Σπιτιού: Επειδή έρχεται η άνοιξη αλλά η πανεπιδημία μας θέλει να μένουμε σπίτι και να μη συχνάζουμε πολύ στα καφέ, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσουμε το μπαλκόνι μας και να το μετατρέψουμε σε μία όμορφη γωνιά ιδανική για να καθόμαστε. Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούμε μπαλκόνι για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ ή το δροσερό μας αναψυκτικό το απόγευμα, να ξεκουραστούμε διαβάζοντας, να δουλέψουμε στον υπολογιστή μας το βραδάκι κ.λπ. Είναι ο ιδιωτικός ανοιχτός μας χώρος.

Παρόλο που έχει σχεδιαστεί για όλες τις παραπάνω χρήσεις, η συνηθέστερη χρήση είναι να απλώνουμε τη μπουγάδα και να στοιβάζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε ή τις σφουγγαρίστρες μετατρέποντας αυτόν τον χώρο σε μία αποθήκη κοινής θέας.Ανεξάρτητα από το μέγεθος του μπαλκονιού, μπορείτε να το μετατρέψετε στην αγαπημένη σας γωνιά, και να έχετε έναν επιπλέον χώρο να χαλαρώνετε. Για να γίνει αυτό πρέπει να το διακοσμήσετε σωστά.

Κατ΄αρχάς αδειάστε το εντελώς και πετάξτε τα καχεκτικά φυτά που ίσως σας έχουν ξεμείνει και τις παλιές γλάστρες που με τον καιρό έχουν κι αυτές υποστεί φθορά. Καθαρίστε το επιμελέστατα. Τα κάγκελα, το δάπεδο. Και ανθέλετε φρεσκάρετε τους τοίχους βάφοντάς τους.

Ο σίγουρος τρόπος για να ομορφύνει είναι να προσθέσετε γλάστρες με υγιή φυτά ή κρεμασμένα γλαστράκια. Ακόμα και ο αέρας του διαμερίσματός σας θα είναι πιο φρέσκος και σίγουρα πιο υγιεινός. Ακόμη και το μικρό σας μπαλκόνι, μπορείτε να το οργανώσετε έτσι ώστε να είναι και λειτουργικό αν προσεγγίσετε προσεκτικά το θέμα της επιλογής επίπλων και ντεκόρ.Επιλέξτε μικρές χαριτωμένες καρέκλες και τραπέζι. Για ένα μικρό μπαλκόνι, οι μικρές καρέκλες και κι ένα τραπεζάκι είναι η τέλεια προσθήκη. Αν μάλιστα είναι πτυσσόμενα τα έπιπλα, ακόμα καλύτερα. Θα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε το χειμώνα πολύ πιο εύκολα.

Όσο κι αν σας ακούγεταιυπερβολικό, μπορείτε να φτιάξετε καθιστικό που να λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος. Αν περνάτε πολύ χρόνο στο μπαλκόνι σας καλό είναι να έχετε και περισσότερη άνεση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε το ζήτημα της προστασίας του από την υγρασία: να έχειπροστατευτικά καλύμματα γιατην υγρασία, καπάκι, ή να είναι από υλικό ανθεκτικό στηνυγρασία. Μπορείτε εναλλακτικά να έχετε μαξιλάρια και πουφ.

Πιθανόν το μπαλκόνι σας να έχει θέα το μπαλκόνι των απέναντι με την κρεμασμένη μπουγάδα. Ή δεν θέλετε να σας βλέπουν. Υπάρχουν εξαιρετικά ωραίοι τρόποι να εξασφαλίσετε την ιδιωτικότητά σας.Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε κρεμαστά φώτα ή φανάρια κεριών αν δεν έχετε εξωτερική πρίζα και να αποκτήσετε μια λάμπα φωτισμού αυτόνομη. Όλα εξαρτώνται από το ύφος και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, σίγουρα θα σας εμπνεύσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις