Σύλληψη δραπέτη:Ένας 30χρονος δραπέτης φυλακών συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είχε αποδράσει, στις 28 Φεβρουαρίου, από το αγροτικό κατάστημα κράτησης ενηλίκων Τίρυνθας. Ήταν κρατούμενος για ληστεία, σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μαζί με τον άνδρα είχε αποδράσει κι ένας ακόμα κρατούμενος. Και οι δύο εργάζοντανστησυλλογή απορριμμάτων. Όταν έφτασαν κοντά στα εξωτερικά κάγκελα, τα πήδηξαν και εξαφανίστηκαν. Πρόκειται για δυο Ρομά που εκτίουν μακροχρόνια ποινή κράτησης για ποινικά αδικήματα.

Αυτή δεν ήτανη πρώτη φορά που σημειώθηκε απόδραση κρατουμένων από τις συγκεκριμένες φυλακές και το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2019,κρατούμενοςπήρε την προγραμματισμένη τακτική του άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ. Επρόκειτο για έναν 67χρονο, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία και ληστεία. Αυτή ήταν η τέταρτη άδεια που είχε πάρει.

Αλλά και τον Αύγουστο του 2019, είχε πραγματοποιηθεί ομαδική απόδραση τεσσάρων κρατουμένων. Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι έλειπαν δύο Αλβανοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Μαροκινός τρόφιμος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις