Διακόσμηση Σπιτιού: Μένουμε σπίτι -και πολύ καλά κάνουμε- αλλά έχουμε ήδη μαζέψει ένα σωρό προμήθειες!Κι επιπλέον,τώρα που η εποχή αλλάζει, πρέπει να μπουν σε τάξη ντουλάπες και ντουλάπια. Είμαστε λοιπόν εδώ για να σας δώσουμε έξυπνες ιδέες ώστε να μπειμια τάξη στο σπίτι σας. Όσο κι αν σας φαίνεται μια αγγαρεία που θέλετε να αποφύγετε, το αποτέλεσμα όχι μόνο θα σας δικαιώσει αλλά θα σας ευχαριστήσει κι όλας. Ήρθε ο καιρόςνα τελειώσετε με την ακαταστασία μια για πάντα


Δεν υπάρχει χειρότερος μπελάς από ντουλάπια με ανακατεμένα ρούχα, συρτάρια με ανακατεμένα αντικείμενα και προμήθειες αραδιασμένες στον πάγκο της κουζίνας,στον διάδρομο ή πρόχειρα κάτω από το τραπέζι. Κάντε το σπίτι σας λειτουργικό και όμορφο με πρακτικές ιδέες. Και κυρίως αποκτήστε τη συνήθεια να τακτοποιείτε, αν θέλετε να νιώθετε άνετα και να είναι η ζωή σας πιο εύκολη. Ενισχύοντας τη συνήθεια της τάξης, κοπιάζετε λιγότερο και νιώθετε πιο ήρεμη.Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι για να αποθηκεύσετε όλα τα βασικά σας αντικείμενα.

Kαθαριστικά σπιτιού.Βάλτε όλα τα καθαριστικά μέσα σε ένα όμορφο ντουλάπι πάνω στο πλυντήριο. Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μεταλλικά ντουλάπια, σε κύβους και σε όμορφα χρώματα, που θα τα συναρμολογήσετε μόνη σας. Σε ένα μακρόστενο τέτοιο ντουλάπι, που μπορείτε να το τοποθετήσετε σε εμφανές μάλιστα σημείο, μπορείτε να αποθηκεύσετε και όλα τα είδη καθαρισμού, σκούπες, φαράσια, κουβάδες, σφουγγαρίστρες.

Αξιοποιήστε τους τοίχους.Κρεμάστε αντικείμενα στους τοίχους σας σα να είναι διακοσμητικά στοιχεία. Από τα παιδικά ποδήλατα έως τη μεταλλική σας σκάλα, που συνήθως την κρύβετε πίσω από κάποια πόρτα, την αφήνετε έξω στο μπαλκόνι.

Επιπλέον τροφή που αγοράσατε. Με τόσα μπισκότα και ζυμαρικά που αγοράσατε μάλλον χρειαζόσαστε τρόπο να τα τακτοποιήσετε. Βάλτε μες στα ντουλάπια σας ή έξω, μεταλλικές ή πλαστικές κατασκευές που χρησιμοποιούμε στο γραφείο, και στερεώστε τα στο πλαϊνό μέρος του ντουλαπιού.

Πρακτική τοποθέτηση ραφιών.Τοποθετήστε ανισομεγέθη -στο μήκος- ράφια για να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο των ντουλαπιών.σας.

Απελευθερώστε το μπάνιο. Αδειάστε την μπανιέρα σας από τα πολλά είδη μπάνιου που έχετε αραδιασμένα. Πετάξτε συσκευασίες που δεν έχετε χρησιμοποιήσεις εδώ και καιρό και είναι μισοάδειες. Γενικά μάθετε να πετάτε τα περιττά και να μην συσσωρεύετε περιττά.Αναζητήστε ακόμα και στην ιντερνετική αγορά, αντικείμενα που βοηθούν να εξοικονομείτε χώρο. Υπάρχουν πάρα πολλές έξυπνες και οικονομικές λύσεις στο εμπόριο.

Πάρτε τα μέτρα σας. Φτιάξτε στα δικά σας μέτρα ντουλάπια που θα έχετε για αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που εξειδικεύονται σε τέτοιες κατασκευές. Είναι ένα έξοδο που θα κάνετε μία φορά αλλά θα λύσετε για πάντα τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων.

Παπουτσοθήκη hand made.Διαγράψτε τη συνήθεια να αφήνετε τα παπούτσια στον διάδρομο της εισόδου. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για παπουτσοθήκη – έπιπλο, φτιάξτε εσείς τη δικιά σας, και τοποθετήστε τη όπου σας βολεύει.

Εξαφανίστε το γραφείο.Μετατρέψτε ένα μπαούλο σε γραφείο. Μπορείτε να έχετε την πιο μικρή επιφάνεια για τον υπολογιστή σας αλλά δεν χρειάζεται να είναι σκόρπιαόλα τα αναλώσιμα και τα χαρτιά σας.

Δώστε κι απελευθερώστε.Μια μαζεύετε και εφαρμόστε τον γνωστό κανόνα "όταν δεν φοράμε κάτι ένα χρόνο, δεν θα το φορέσουμε ούτε τον επόμενο". Κρατήστε τα αγαπημένα σας κομμάτια και δώστε όσα δεν σας προκαλούν ευχαρίστησε ή σχεδόν δεν φοράτε ποτέ. Και μην πετάτε τα ρούσα στην ντουλάπ[α σας σαν να είναι αποθηκευτικός χώρος. Η ντουλάπα μας είναι αγαπημένος σύμμαχος και πρέπει να την διατηρούμε σε πλήρη τάξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις