Κορονοϊός: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ισπανία από τη χώρα μας από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ, σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.Εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Υπενθυμίζεται πως ΝΟΤΑΜ εκδόθηκε και για την Ιταλία με την οποία αναστέλλονται ως τις 29 Μαρτίου 2020 όλες οι πτήσεις μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Εξαιρούνται οι οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ,οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Δραματική αύξηση κρουσμάτων στην Ισπανία

Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισπανικών αρχών. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα που έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα προσπαθώντας να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Ο προηγούμενος απολογισμός, που δημοσιοποίησαν οι αρχές το Σάββατο, έκανε λόγο για περισσότερα από 5.700 κρούσματα και τουλάχιστον 183 νεκρούς.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, όπου σήμερα ο πρωθυπουργός Κόντε έκανε νέα έκκληση στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους."Αναγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια" δήλωσε.Ωστόσο και στην Ιταλία, όπου το σύστημα Υγείας έχει πληγεί από απανωτές περικοπές, παρουσιάζονται δραματικές ελλείψεις. Όπως έγινε γνωστό, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, οι θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις