Ήρθε η ώρα λοιπόν, να εκμεταλλευτείς την περίοδο αυτή για να έρθεις κοντά στα παιδιά σου και ναπεράσετε μαζί δημιουργικό χρόνο. Και είναι πολλά τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί.

Μαγειρέψτε παρέα

Φτιάξτε παρέα το μεσημεριανό φαγητό σας. Και αυτό δεν αφορά μόνο τα μικρότερα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να πλένουν τα λαχανικά, να προσθέτουν υλικά όσο μαγειρεύεις ενώ εξηγείς παράλληλα κάθε βήμα. Το να φτιάξετε ένα γλυκό είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Οι ζύμες και τα κουλουράκια είναι για όλες τις ηλικίες πολύ δημιουργικά!

Ιστορίες αλλιώς

Βασίσου σε μια κλασική ιστορία ή παραμύθι και επιλέξτε όλοι έναν ρόλο ώστε να παίξετε το δικό σας θεατρικό παιχνίδι, με εσάς πρωταγωνιστές. Μπορείτε φυσικά να αλλάζετε και τους ρόλους μεταξύ σας για να γίνει πιο διασκεδαστικό. Εννοείται πως θα τραβήξετε και βίντεο για να το παρακολουθήσετεμετά όλοι μαζί.

Η κλασική ζωγραφική

Μπορείς να οξύνεις τη φαντασία του παιδιού σου αλλά και τη δική σου προκαλώντας το παιδί σου να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι ζωγραφίζοντας. Με ένα μπλοκ ζωγραφικής πρότεινέ του να επιλέξει ένα αγαπημένο του θέμα και ναχτίσει την ιστορία του, την οποίαστο τέλος θα σου αφηγηθεί. Υπάρχουν φυσικά και για τα πιο μεγάλα παιδιά και για ενήλικους antistress βιβλία ζωγραφικής με ποικίλη θεματολογία που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αυτήν την εποχή.

Video time

Βρείτε παλιά οικογενειακάβίντεο με τα παιδιάσου μικρά, με τους γονείς σου, την κολλητή σου, τον σύντροφό σουκαι παρακολουθήστε τα παρέα. Οι ιστορίες του παρελθόντος είναι πολύ ενδιαφέρουσες για τα παιδιά που θέλουν ναγνωρίζουν τις βασικές στιγμές της ζωής σου. Θα τους κρατήσεις το ενδιαφέρον ζωντανό και φυσικά θα σε γνωρίσουνακόμα περισσότερο.

Έναςκήπος στο μπαλκόνι

Μεταμόρφωσεμε το παιδί σου το μπαλκόνι σας σε έναν υπέροχο,κήπο. Προμηθεύσου από ένα φυτώριο λουλούδια και δεντράκια και γίνετε εσείς οι κηπουροί. Φυτέψτε τα σε χρωματιστές γλάστρες και διακοσμήστε με αυτές το μπαλκόνι χαρίζοντάς του ζωή. Στη συνέχεια εξήγησε στο παιδί σου πώς φροντίζουμε το κάθε φυτό και αναθέστε σε κάθε μέλος να φροντίζει το προσωπικό του φυτόγια το επόμενο διάστημα.

Παιχνίδια με λέξεις

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού υπάρχουν και αντίστοιχα παιχνίδια λέξεων. Αν είναι προσχολικής ηλικίας, δείξε του εικόνες, ζήτησέ του να σου πει το όνομα του ζώου/αντικειμένου που απεικονίζεται και έπειτα να σου βρει 5 λέξεις που να ξεκινούν από το ίδιο γράμμα. Αν πάλι πηγαίνει δημοτικό ή γυμνάσιο, μπορείτε να παίξετε κρεμάλα, όνομα-ζώο-φυτό-πράγμα ή να λύσετε παρέα σταυρόλεξα.

Μεταμφιέσεις

Οι μεταμφιέσεις αρέσουν σε όλους, ακόμα και σε εσένα που μισείς τις Απόκριες… Βρείτε παλιά ρούχα, στολέςαποκριάτικες και αξεσουάρ τοποθετήστετα όλα σε ένα καλάθι και αρχίστε να δοκιμάζετε και να δημιουργείτε ρόλους και στολές. Οι φωτογραφίες που θα βγάλετε θα κάνουν τα παιδιά ακόμα πιο χαρούμενα.

Δείτε ταινίες παρέα

Όλα τα παιδιά μικράκαι μεγάλα χαίρονται όταν τους προτείνεις να δείτε μαζί μαι ταινία. Φτιάξτε παρέα σπιτικό ποπ κορν, φορέστε ζεστάρούχα και φτιάξτε μαι ωραία γωνία στο σπίτι για να δείτε την ταινία. Φυσικά στο τέλος θα συζητήσετε τις σας άρεσε περισσότερο ακριβώς όπως κάνετε όταν βγαίνετε από το σινεμάμε την παρέα σας!