Κορονοϊός νοσοκομεία: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση τα κρούσματα έχουν πλέον ανέλθει στα 352, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 4 νεκροί στη χώρα μας. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης συγκεκριμένα νοσοκομεία και το ανθρώπινο δυναμικό τους θα τεθούν στη μάχη κατά του νέου ιού. Ήδη εδώ και δύο μέρες το νοσοκομείο Παμμακάριστος λειτουργεί ως νοσοκομείο Αποκλειστικής Νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη κάποιοι ασθενείς νοσηλεύονται με αναπνευστική λοίμωξη λόγω κορονοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο νοσοκομείο που θα δεχτεί ασθενείς με Covid-19 είναι τοΝοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Για τον λόγο αυτό οι εισαγωγές ασθενών σταματούν προς το παρόν.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκκενωθεί το νοσοκομείο από ασθενείς, ενώ η νοσηλεία τους θα συνεχιστεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» και «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα». Τονίζεται πως όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ενημερωθεί να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες τουλάχιστον δέκα κλίνες επί του συνόλου των κλινών τους, και πέραν εκείνων που διαθέτουν για τις εφημερίες.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως παραχωρείται πλήρως για το επόμενο διάστημα στοΕΣΥκαι για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας τοΝΙΜΤΣ, το στρατιωτικό νοσοκομείο, που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα και πολίτες εκτός από στρατιωτικούς. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως έχει δεσμευτεί για τον ίδιο λόγο καιένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας στην Ελευσίνα, που θα λειτουργήσει με ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα επόμενα νοσοκομεία που πρόκειται να μετατραπούν σε νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό είναι το «Αγία Βαρβάρα» και το «Αμαλία Φλέμινγκ».

ΜΕΘ αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19

Την ίδια ώρα, εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ώστε να νοσηλεύονται μόνο όσοι έχουν επιπλοκές από τον Covid-19. Αυτό γίνεται ήδη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» από την αρχή της περασμένης εβδομάδας. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και με τις επιστημονικές εισηγήσεις θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία. Έχει εκκενωθεί σύμφωνα με τους εργαζόμενους η ΜΕΘ στο «Ασκληπιείο», αλλά και στο νοσοκομείο Αναφοράς «Αττικόν». Το ίδιο δρομολογείται και για τον «Ευαγγελισμό» και για το «Θριάσιο». Συνολικά πρόκειται για περίπου 50 κλίνες ΜΕΘ που θα μπορούν να νοσηλεύσουν σοβαρά περιστατικά ασθενών με κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις