Κορονοϊός κρούσματα: Πιο συγκεκριμένα, σε καραντίνα 7 ημερών τέθηκαν 10 γιατροί και 11 νοσηλευτές από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Στον Άγιο Σάββα, 2 γιατροί, ένας τεχνολόγος και μία γραμματέας του νοσοκομείου είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Από την Δευτέρα έχει κλείσει η διαγνωστική μαστού και 10 άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 άτομα τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό για 7 ημέρες, καθώς διαγνώστηκε με κορονοϊό ακτινολόγος του νοσοκομείου. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας γιατρός καρδιολόγος του νοσοκομείου Καλαμάτας και ιχνηλατούνται οι επαφές του.

387 τα κρούσματα, 5 συνολικά οι νεκροί

Συνολικά 387 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 35 είναι νέα.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα της Τρίτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε.

Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Κορονοϊός κρούσματα: 5 νεκροί - 35 νέα κρούσματα - 387 συνολικά - 11 διασωληνωμένοι [vid]

Κορονοϊός κρούσματα: 5 νεκροί – 35 νέα κρούσματα – 387 συνολικά – 11 διασωληνωμένοι [vid]

Στη μάχη κατά του κορονοϊού τα «Σωτηρία» και «Παμμακάριστος»

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης συγκεκριμένα νοσοκομεία και το ανθρώπινο δυναμικό τους θα τεθούν στη μάχη κατά του νέου ιού. Ήδη εδώ και δύο μέρες το νοσοκομείο Παμμακάριστος λειτουργεί ως νοσοκομείο Αποκλειστικής Νοσηλείας ασθενών με Covid-19.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη κάποιοι ασθενείς νοσηλεύονται με αναπνευστική λοίμωξη λόγω κορονοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο νοσοκομείο που θα δεχτεί ασθενείς με Covid-19 είναι το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Για τον λόγο αυτό οι εισαγωγές ασθενών σταματούν προς το παρόν.

Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκκενωθεί το νοσοκομείο από ασθενείς, ενώ η νοσηλεία τους θα συνεχιστεί στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» και «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα». Τονίζεται πως όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ενημερωθεί να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες τουλάχιστον δέκα κλίνες επί του συνόλου των κλινών τους, και πέραν εκείνων που διαθέτουν για τις εφημερίες.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως παραχωρείται πλήρως για το επόμενο διάστημα στο ΕΣΥ και για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας το ΝΙΜΤΣ, το στρατιωτικό νοσοκομείο, που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα και πολίτες εκτός από στρατιωτικούς. Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως έχει δεσμευτεί για τον ίδιο λόγο και ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας στην Ελευσίνα, που θα λειτουργήσει με ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα επόμενα νοσοκομεία που πρόκειται να μετατραπούν σε νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό είναι το «Αγία Βαρβάρα» και το «Αμαλία Φλέμινγκ».

Στη μάχη κατά του κορονοϊού τα «Σωτηρία» και «Παμμακάριστος»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις