Αστυνομική επιχείρηση: Έφοδο πραγματοποίησε η Αστυνομία στα Σεπόλια το πρωί της Πέμπτης, ενώ την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε επιχείρηση στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου- Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία στα Σεπόλια έχει εντοπιστεί τούνελ με βαρύ οπλισμό. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 προσαγωγές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν εννέα άτομα, τα οποία και προσήχθησαν, ενώ γύρω από το κτήριο έγιναν οι υπόλοιπες 17 προσαγωγές.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά σε κύκλωμα διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις Κούρδων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 στην επιχείρηση συμμετέχουν και άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας, εκτός της αντιτρομοκρατικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών.

Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».Ξύπνησαν μνήμες στα Σεπόλια

Σημειώνεται ότι πριν από 25 χρόνια στα Σεπόλια είχε βρεθεί γιάφκα της Αντικρατικής Πάλης. Η εν λόγω οργάνωση έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για την εν ψυχρώ δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου. Ένα από τα σπίτια γιάφκες που εντοπίστηκε ήταν στην οδό Λυδίας στα Σεπόλια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις