Εργαζόμενοι – Ηθικό πλεονέκτημα: Σε αυτή τη δραματική περίοδο συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, κάθε μία για ξεχωριστούς λόγους. Πρώτοι και καλύτεροι είναι όλοι και όλες που εργάζονται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, σε όλα τα πόστα. Ήδη έχουν αρχίσει να υφίστανται πρώτοι τις συνέπειες της πανεπιδημίας, παρ΄ όλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο μάχονται είναι σχεδόν ηρωικός.

Δεύτερη κατηγορία που ξεπερνά τον εαυτό της, είναι οι εργαζόμενοι/ες στα super market. Εδώ δυστυχώς συμβαίνει το εξής ανορθόδοξο και ευθύνεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας που μένουν εκκωφαντικάαδιάφοροι. Οτζίρος των super market αυξάνεται και των εργαζομένων αυξάνεται μόνο η κόπωση, διότι οι επιχειρήσειςδεν ανοίγουν έστω προσωρινές θέσεις εργασίας, αλλά αναγκάζουν τουςίδιουςυπαλλήλουςνα σηκώνουν το βάρος.

Τρίτη κατηγορία είναι αυτή των διανομέων, ειδικά στον τομέα της σίτισης. Oι ντιλιβεράδες αντιμετωπίζουν όχι μόνο τον φόρτο εργασίας αλλά και το γεγονός ότι οι εργοδότες τους δεν τους αποδίδουν τίποτα από όσα ο νόμος επιβάλλει.

Τέταρτηκατηγορία είναι οι υπάλληλοιτων δήμων στον τομέα της καθαριότητας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι οδοκαθαριστές, εκεί που μάζευαν από το δρόμο, τα παγκάκια και τις πλατείες ποτήρια φραπέ και άδεια πακέτα τσιγάρων, τώρα μαζεύουν πεταμένα γάντια μιας χρήσης και μάσκες χρησιμοποιημένες. Δυστυχώς μια φορά "ανεύθυνος" για πάντα ανεύθυνος.

Σαφώς υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτή τη μάχη, εμείς αναφέραμε αυτές που σηκώνουν μεγάλη πίεση.
Την αφίσα που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνόδευσε με τη λεζάντα: "Αυτές τις μέρες της συλλογικής ευθύνης κάποιοι βάζουν όλους εμάς πάνω από τους εαυτούς τους. Τους ευχαριστούμε και τους στηρίζουμε.
#COVID_19#COVID2019#menoumespiti"

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις