Κορονοϊός νοηματική γλώσσα: Βίντεο με διερμηνεία στη νοηματική, με το οποίο ενημερώνονται συμπολίτες μας με προβλήματα ακοής σχετικά με τις υπηρεσίες IRIS RELAY SERVICE του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) για την προστασία τους από τον κορονοϊό, δημοσιεύθηκε στο Facebook. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αυτήν την υπηρεσία οι συμπολίτες μας με κώφωση από όλη την Ελλάδα μπορούν να κατεβάζουν τη δωρεάν εφαρμογή (IRIS) στο κινητό τους και με βιντεοκλήση να επικοινωνούν με την υπηρεσία που χρειάζονται, μέσω του διαδικτυακού διερμηνέα. Αυτή η δράση εντάσσεται στο οργανωμένο πλαίσιο ενεργειών του υπουργείου αναφορικά με την πρόσβαση σε εξατομικευμένη υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία.

Το βίντεο ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο εβδομάδες δημιουργήθηκε στο υπουργείο ομάδα εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση προσωπικού βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://idrimakofon.gr/kentro-dierminias-ellinikis-noim/.