Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Στην περιοχή εντοπίστηκε τούνελ 25 μέτρων μήκους και 4 μέτρων βάθους. Οι Αρχές το εντόπισαν μέσα στην μονοκατοικία στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια. Οι αστυνομικοί στο σημείο εκείνο εντόπισαν επίσης ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και συγκεκριμένα αντιαρματικά, καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές και χειροβομβίδες. Το συγκεκριμένο τούνελ ξεκινούσε από το κλιμακοστάσιο και έβγαζε στο πεζοδρόμιο έξω από την μονοκατοικία.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι εκτός από το σημείο που έκρυβαν το βαρύ οπλισμό, θα το χρησιμοποιούσαν και ως δίοδο διαφυγής, εάν χρειαζόταν. Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής επεκτείνεται για να διαπιστωθεί εάν τα αντιαρματικά μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον οπλισμό που είχε χαθεί από στρατόπεδο στη Λέρο. Συνολικά, έχουν προσαχθεί 26 άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δικογραφία σχηματίζεται για 8 με 10 άτομα.

Η πρωινή έφοδος

Έφοδο πραγματοποίησε η Αστυνομία στα Σεπόλια το πρωί της Πέμπτης, ενώ την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε επιχείρηση στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου- Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Στα Σεπόλια έχει εντοπιστεί τούνελ με βαρύ οπλισμό. Η υπόθεση που ερευνάται αφορά σε κύκλωμα διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις Κούρδων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 στην επιχείρηση συμμετέχουν και άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας, εκτός της αντιτρομοκρατικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών.

Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».Ξύπνησαν μνήμες στα Σεπόλια

Σημειώνεται ότι πριν από 25 χρόνια στα Σεπόλια είχε βρεθεί γιάφκα της Αντικρατικής Πάλης. Η εν λόγω οργάνωση έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για την εν ψυχρώ δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου. Ένα από τα σπίτια γιάφκες που εντοπίστηκε ήταν στην οδό Λυδίας στα Σεπόλια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις