Το άγχος στις ημέρες μας κυριαρχεί. Αρρώστιες, οικονομικά προβλήματα, διαπροσωπικές σχέσεις και επαγγελματικά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Ωστόσο, το stress δεν βελτιώνει τα πράγματα, αντιθέτωςσε βυθίζει σε καταστάσεις που πιθανότατα είναι εφιαλτικές αλλά όχι ρεαλιστικές. Απλούστατα, γιατί έχεις γίνει ο απαισιόδοξος -λόγω των καταστάσεων- με αποτέλεσμα να πάψεις να ελπίζεις.

Οι θεραπείες και τα φάρμακα πρέπει να είναι η τελευταία λύση. Προσπάθησε πρώτα να δοκιμάσεις αυτούς τους πέντε τρόπους, ώστε να καταπολεμήσεις το άγχος και την κατάθλιψη.

Αναλυτικά:

  • Βάλεστόχους:Εάν αγχώνεσαι εύκολα, τότε ξέρεις πως πολλές φορές ενώ μπορείς να αποδώσειςδεν το κάνεις λόγω άγχους. Όχι, αυτό πρέπει να αλλάξει. Προσπάθησε να βάλεις μικρούς στόχους και σιγά σιγά αφού αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, δοκίμασε ξανά.

  • Διασκέδασε: Διασκέδαση και ούτω καθεξής δεν σημαίνει να κάνεις την mainstream έξοδο που πράττει ο περίγυρος σου. Ο καθένας έχει δικό του τρόπο διασκέδασης. Μην διστάζεις, εφόσον έχεις σημάδια κατάθλιψης βάλε λίγο πιο πάνω το «εγώ» σου και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και κυρίως σε γεμίζουν.

  • Ξεκίνα γυμναστική: Τι καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις την εξωτερική σου εμφάνιση να πάει από το καλό στο καλύτερο; Η γυμναστική δεν είναι μόνο εκτόνωση, αλλά και απόλαυση, αρκεί να βρεις με ποιον τρόπο σε ευχαριστεί και κυρίως τις σωστές ασκήσεις για να διορθώσεις τις ατέλειες σου. Μάλιστα, με την άσκηση παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες γεμίζουν χαρά τον οργανισμό. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί πως αρχίζουμε και σκεφτόμαστε πιο θετικά.

  • Τόλμα τη νέα σχέση: Προσοχή. Όταν λέμε νέα σχέση δεν εννοούμε απαραίτητα στο ερωτικό κομμάτι. Εάν έχεις κατάθλιψη στον φιλικό ή ερωτικό τομέα, δεν σημαίνει πως κάθε περίπτωση που σε απογοήτευσε είναι ίδια με την προηγούμενη. Εφόσον έχεις μάθει, έχεις πάθει και πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο το ερωτικό κομμάτι να το καλύψεις με το αντίστοιχο. Ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο/η.

  • «Σπάσε» την ρουτίνα έξυπνα: Καλή, χρυσή η ρουτίνα, αλλά ήρθε η ώρα να κάνεις το κάτι διαφορετικό. Σήκω από το κρεβάτι, βάλε νερό στο πρόσωπο σου, βάλε τα καλά σου και ετοιμάσου να κάνεις το κάτι παραπάνω, ώστε να αποβάλεις τις αρνητικές σκέψεις και να ζήσεις την στιγμή. Το άγχος θα πάει περίπατο και εσύ θα είσαι άλλος άνθρωπος, πρωτοτύπησε.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις