Μπορεί η οδηγία να είναι σαφής ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι για την αποφυγή μετάδοσης του ιού αλλά καθημερινά είναι δεκάδες τα αντικείμενα που αγγίζουμε, μεταφέρουμε και χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι μας. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ είναι σημαντικό να καθαρίζουμε κάθε επιφάνεια για να μειωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης. Στο ρεπορτάζ του STAR, φαρμακοποιός μάς συμβουλεύει πώς μπορούμε να απολυμαίνουμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ώστε να αποφύγουμε τυχόν μετάδοση του COVIT19.

Είναι καλό αν βγούμε έξω για τα απαραίτητα ψώνια, μετά να περνάμε με αντισηπτικό μαντηλάκι, το τιμόνι του αυτοκινήτου, τακλειδιά και το πορτοφόλι μας καθημερινά, αλλά και όταν πάμε να δώσουμε κέρματα σε κάποιον, να τα περνάμε και αυτά με το πανάκι μας. Τα παπούτσια μας καλό είναι να τα βγάζουμε στην είσοδο του σπιτιού και καλό είναι να σφουγγαρίζουμε έχοντας ρίξει λίγο ξύδι μαζί με το απορρυπαντικό στον κουβά.

Όσον αφορά στα κινητά, συνιστά να τα καθαρίζουμε και αυτά με αντισηπτικό μαντήλι, χωρίς να παραλείπουμε να κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα στην οθόνη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για όσο μένουμε στο σπίτι, η ψυχραιμία και η σωστή απολύμανση είναι η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις