Αντιτρομοκρατική Σεπόλια:Τα άτομα που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σεταυτόχρονες επιχειρήσεις στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια ήταν μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. Ανάμεσα στους συλληφθέντες έναν τον καταζητούσε η Interpol. Είναι ένας 60χρονος Τούρκος, γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε απασχολήσει τις Αρχές το καλοκαίρι του 2013 για μεταφορά οπλισμού διαθαλάσσης. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν το τούνελ που βρέθηκε μονοκατοικία, το οποίο είχε μήκος τουλάχιστον 15 μέτρων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι τουρκικής υπηκοότητας. Αύριο αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, σταεγκληματολογικά εργαστήριαέχει μεταφερθεί και εξετάζεται οβαρύς οπλισμός που εντόπισε η Αντιτρομοκρατικήτην Πέμπτη σταΣεπόλια. Ενώ οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι ότιο οπλισμός προοριζόταν για τηνΤουρκία. Πριν λίγο με δρακόντια μέτρα ασφαλείας και ενόπλους αστυνομικούς με αυτόματα όπλα μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια των Ευελπίδων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών.

Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».Ξύπνησαν μνήμες στα Σεπόλια

Σημειώνεται ότι πριν από 25 χρόνια στα Σεπόλια είχε βρεθεί γιάφκα της Αντικρατικής Πάλης. Η εν λόγω οργάνωση έχει κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, για την εν ψυχρώ δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου. Ένα από τα σπίτια γιάφκες που εντοπίστηκε ήταν στην οδό Λυδίας στα Σεπόλια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις