Μυτιλήνη: Σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις πρόκειται για τρεις άνδρες παλαιστινιακής καταγωγής, ο ένας κάτοχοςελληνικούδιαβατηρίου. Οι δυο απ' αυτούς ήρθαν στη Μυτιλήνη με σκοπό τον εμπρησμό.Ο ένας από τους τρεις, 59 ετών, είναι κάτοικοςΜυτιλήνης με ελληνικό διαβατήριο και οι άλλοι δυο επίσης παλαιστινιακής καταγωγής οι οποίοι είναι κάτοικοι Αθηνών ήλθαν στη Μυτιλήνη εκείνες τις ημέρεςλίγο πριν τον εμπρησμό που έγινε στις 7 Μαρτίου

Από τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών επιχειρήσεων φάνηκε ότι ο αλλοδαπός με το ελληνικό διαβατήριο και τους επιβαίνοντες σε αυτό συνεργούς του ανέβηκε στο λόφο όπου βρισκόταν η δομή με το αυτοκίνητο του πρώτου. Αφού μπήκε η φωτιά επιβιβάστηκαν πάλι στο αυτοκίνητο και κατέβηκαν από τον λόφο.Στην υπόθεση ερευνάται η εμπλοκή και ενός τέταρτου ατόμου ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδαstonisi.grη υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Μένει να δούμε από την προκαταρκτική εξέταση και τις καταθέσεις των συλληφθέντων τα κίνητρά τους και αν υπάρχουν ηθικοί ή ηθικός αυτουργός. Να θυμίσουμε ότι την επομένη της πυρκαγιάς το τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Διαμαντής Καράσουλας σχολιάζοντας την είδηση για τη φωτιά στο Facebook, έγραψε "one happy night", ενώ όταν κάποιος χρήστης αντέδρασε στο σχόλιο, υποστήριξε πως δεν πρόκειται για καταστροφή, αλλά σχολίασε ότι "το θέαμα είναι πιο ειδυλλιακό από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη" προκαλώντας την διαγραφή του από τα κεντρικά του κόμματοςμετά τις αντιδράσεις.

(Ο… ρομαντικός με τις φωτιές Διαμαντής Καράσουλας στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη προεκλογικά)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις