Κορονοϊός Γάμος: Και νυφούλα θα γίνω… Αλλά μεταξύ στενών συγγενών και χωρίς την παρουσίαφίλων ο πολιτικός γάμος.
Την περασμένη Τετάρτη καιΠέμπτη είχε προγραμματιστεί η τέλεση των πρώτων πολιτικών γάμων στον Δήμο Θεσσαλονίκης μετά τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν για την αποφυγή της διασποράς κορονοϊού.Είναι μεν πράξεις που θα προχωρήσουν κανονικά, αλλά υπό την προϋπόθεση της παρουσίας ελάχιστων παρόντων στην αίθουσα.

Όπως ενημερώθηκαν τα ζεύγη, οριοθετείται πλέον πλαφόν δέκα ατόμων στους παρευρισκόμενους, στους οποίους συνυπολογίζεται τόσο ο αντιδήμαρχος που διαβάζει τους όρκους όσο και ο/η γραμματέας που συμπληρώνει τα απαραίτητα έγγραφα. Συνεπάγεται, ως εκ τούτου, ότι πέραν των νεόνυμφων θα έχουν δικαίωμα εισόδου μονάχα οι δύο μάρτυρες, που απαιτούνται για την περίσταση, και οι γονείς ή έστω κοντινά συγγενικά πρόσωπα τους.

Ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στην αίθουσα για την τέλεση του μυστηρίου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τους δέκα και να τηρούνται οι μεταξύ τουςαποστάσεις.Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο αντιδήμαρχος που θα διαβάζει τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης και η γραμματέας για τις απαραίτητες υπογραφές.Επομένως, υποχρεωτικά στην αίθουσα θα βρίσκονται μόνο η νύφη και ο γαμπρός, οι δύο μάρτυρες και οι γονείς των μελλόνυμφων.Στα αξιοσημείωτα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι πως όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει να τελέσουν τον γάμο τους αυτό το διάστημα και τα σχέδιά τους χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό επέλεξαν να ακολουθήσουν τα νέα μέτρα και όχι να ακυρώσουν την τελετή.

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει οιOnline γάμοι στην Κωνσταντινούπολη μετηλεκαλεσμένους.Στο δημαρχείο θα μπορούν να είναι παρόντες μόνο η νύφη, ο γαμπρός και 2 κουμπάροι, αλλά όχι οι γονείς και συγγενείς του ζευγαριού. Το δημαρχείο στο Ουμράνιγε τελεί κατά μέσο όρο 15 γάμους την ημέρα. Για να μην υπάρχει συνωστισμός και για να μην αναγκάζονται οι φύλακες να βγάζουν έξω τους καλεσμένους από την αίθουσα, σκέφτηκαν να μεταδίδουν το γάμο ζωντανά και οι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των γονέων των νεονύμφων, να τον παρακολουθούν από το τηλέφωνό τους, σαν να βρίσκονταν εκεί.

Ιταλία: Θυμίζουμε ότι στην γειτονική χώρα έχουν επίσης καταργηθεί οιγάμοι και κηδείες στις εκκλησίεςμέχρι τις 3 Απριλίου. «Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση» είχε τονίσει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις