Κορονοϊός συμπτώματα:Η ταχεία διασπορά του κορονοϊού έχει σπείρει ανησυχία στον πλανήτηκαι έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα, ωστόσο οι επιστήμονες σιγά-σιγά κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τον covid-19. Η τελευταία και μάλλον αρκετά σπουδαία ανακοίνωση αφορά το πρώτο δηλαδή το αρχικό σύμπτωμα του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα από το Wuhan Medical Treatment, το κέντρο της πόλης από όπου ξέσπασε ο covid-19 και κατέκλυσε τον πλανήτη, ένα νέο σύμπτωμα δείχνει από νωρίς πως κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό. Στην έρευνα έλαβαν μέρος ασθενείς από την επαρχία Hubei, δηλαδή από το σημείο της πανδημίας, στην Κίνα.

Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρώτο σύμπτωμα είναι τα εντερικά προβλήματα, όπως η διάρροια και μάλιστα αυτό θα πρέπει να θορυβήσει τους ασθενείς σε περίπτωση που δουν αλλαγή στις σωματικές λειτουργίες. Όμως είναι λάθος να στηριχτούμε μόνο σε αυτό το σύμπτωμα διότι όλοι οι οργανισμοί δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο.

Θυμίζουμε ότιο Σωτήρης Τσιόδρας, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη Ελλάδα, όπου παρουσίασε τανέα διεθνή δεδομένα για τον κορονοϊό, προσδιόρισε τηδύσπνοιαως το κύριο σύμπτωμα.Ξεχωριστή αναφορά έκανε και για τον πυρετό, λέγοντας ότι ο υψηλός πυρετός σχετίζεται με το να εμφανίσει κάποιος αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα θανάτου, σύμφωνα με άλλη έρευνα.«Αυτό δείχνει ότι ο πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας γι' αυτόν τον ιό», τονίζεται.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις