Τσιόδρας ψάλτης: Στα Σπάτα, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού , στην οποία χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, βρέθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Και βρέθηκε εκεί για να κάνει κάτι που συνηθίζει εδώ και χρόνια . Να ψέλνει. Είναι ψάλτης και πολλές φορές στο παρελθόν είχε βρεθεί και σε ιερούς ναούς της Κηφισιάς όπου κατοικεί και έψελνε.
Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πιστών λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δείτε στο βίντεο τον κ. Τσιόδρα αριστερό ψάλτη:

Το προφίλ του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο 55χρονος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας , γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1965. Τελείωσε το σχολείο στην Κυψέλη και πέρασε στην Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δύο χρόνια αργότερα, πήρε μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε με άριστα. Τα «φτερά» του ανοίγουν για διεθνή επιστημονική καριέρα, καθώς πέρασε στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Albert Einstein, και στην Ιατρική Σχολή του Harvard ως ο μοναδικός υποψήφιος που έγινε δεκτός προερχόμενος από ξένη χώρα.

Εκεί απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην λοιμοξιολογία, ενώ στο διεθνούς φήμης ΜΙΤ λαμβάνει μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική έρευνα.
Προτίμησε την Ελλάδα από την καριέρα στο εξωτερικό και έτσι γύρισε στην πατρίδα. Υπηρέτησε την θητεία και μπήκε στο Ε.Σ.Υ ως αγροτικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Άστρους Κυνουρίας και το ολοκλήρωσε το 2001 στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης προσφέροντας υπηρεσίες υπαίθρου. Ένα χρόνο αργότερα υπέβαλε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, αναγορεύτηκε διδάκτορας και από τον Δεκέμβριο του 2003 ακολουθεί ακαδημαϊκή καριέρα.
Το δυσβάσταχτο έργο στις πλάτες του. Τόσο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ, στις ΗΠΑ, όσο και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, ήταν ο υπεύθυνος γιατρός για το σύστημα Ολυμπιακής Συνδρομικής Επιτήρησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις