Φαντάροι – Αναστολή Άδειας:Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.Οι οπλίτες θα πάρουν αμέσως μετά την ορκωμοσία φύλλο πορείας για τις μονάδες τους – Μειώνεται κατά 15 ημέρες η συνολική θητεία τους

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19 στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας 15 ημερών στους νεοσύλλεκτους οπλίτες θητείας, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.Η άδεια θα ληφθεί υπόψη στη συνολική τους υπηρεσία με την απόλυση τους 15 ημέρες νωρίτερα της καθορισμένης, προστίθεται στην ανακοίνωση. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες θητείας θα λάβουν Φύλλο Πορείας για να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Θυμίζουμε τα μέτρα του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού έχει λάβει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Στα στρατιωτικά νοσοκομεία, υπήρξε πρόληψη για να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αποθέματα χωρίς να σημειωθούν ελλείψεις, ενώ έχουν διαμορφωθεί και ειδικοί χώροι για τους νοσούντες, χώροι πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.Ειδικότερα, έχουναποφασιστεί:

  • Προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο εκπρόσωπος λοιμωξιολόγος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν ως τακτικά μέλη στονεπιχειρησιακό σχεδιασμόκαι τη λήψη αποφάσεων, στις επιτροπές και την TaskForceπου έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Υγείας.
  • Έχει εκδώσει διαταγές μεοδηγίεςπρος τις Μονάδες – Υπηρεσίες των ΕΔ, που αφορούν στην πρόληψη επέκτασης της επιδημίας.
  • Σε επίπεδοΣτρατιωτικών Νοσοκομείων, καθορίστηκαν οι χώροι υποδοχής και νοσηλείας ενδεχομένων κρουσμάτων, έγινε καταγραφή του απαιτούμενου προστατευτικού υλικού και διαπιστώθηκε η επάρκειά του. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων.
  • Συγκροτήθηκεεπιτροπήγια την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων και έγιναν ενημερωτικές ομιλίες.
  • Σε ότι αφορά την κατάταξη τωνστρατευσίμων, ελήφθησαν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της διασποράς και για το χειρισμό τυχόν κρουσμάτων.
  • Εφ’ όσον απαιτηθεί, μάλιστα, τα Γενικά Επιτελεία θα εκδώσουν εξειδικευμένες επιμέρους οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις