Κορονοϊός Aegean: Κατόπιν αντιδράσεων για την άρνηση της εταιρείας να παραλάβει και να μεταφέρει δείγματα ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, την Κυριακή η εταιρεία αποφάσισε οι πτήσεις να πραγματοποιούνται κανονικά από τα νησιά μαζί με τα δείγματα. Σχετικά με την άρνηση της εταιρείας να μεταφέρει τα δείγματα ο βουλευτής Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, ανέφερε τα εξής: «Η κυβερνητική ολιγωρία, αλλά και η εταιρική αναλγησία , θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο νησί μας, εφόσον τα δείγματα δεν εξετάζονται άμεσα και εντείνει την αγωνία πιθανών πασχόντων, αλλά και τον όγκο δουλειάς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι πτήσεις αναχωρούν κανονικά από το απόγευμα της Κυριακής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπορική εταιρεία η οποία τις δύο προηγούμενες μέρες δεν μετέφερε δείγματα επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, δέχθηκε τελικά να μεταφέρει τα δείγματα. Την απόφαση πήρε η αεροπορική εταιρεία μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΠΕΔΥ. Από μεριάς της Aegean τέθηκαν κάποιοι όροι σχετικά με την απαιτούμενη συσκευασία για την αεροπορική μεταφορά.

Διαβάστε: Πετάει το…πουλί στα νησιά; Της Aegean όχι! Αρνούνται να παραλάβουν δείγματα για Κορονοϊό – Η Ολυμπιακή του Ωνάση θα πετούσε σμήνος…

Η μεταφορική που έχει αναλάβει την παραλαβή και παράδοση των δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα έκανε δεκτά τα αιτήματα και οι πτήσεις ξεκίνησαν κανονικά. Για το θέμα είχε τοποθετηθεί και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του στο facebooκ. Ο κ. Πολάκης κάλεσε τον Β. Κικίλια να επιτάξει την Aegean, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Επιτάξτε τώρα την Aegean να μεταφέρει τα δείγματα για εξέταση. Δεν δικαιούται να αρνηθεί, είναι (την κάνανε οι προκάτοχοι σας στον παρελθόν) μονοπώλιο και είμαστε σε κρίση!».