Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία έχει αρμοδιότητες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, υποστήριξε πως αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας της πολιτείας για την ανάγκη περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, ζήτημα που προκαλεί εύλογες απορίες για τα αίτια του λουκέτου εν μέσω τόσο σημαντικών αποφάσεων. Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου.

Η αναστολή της λειτουργίας της ΕΑΔ έρχεται σε συνέχεια τωνανακοινώσεωντου Κυριάκου Μητσοτάκη για την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και μάλιστα, όπως αναφέρεται, η αναστολή λειτουργίας «μπορεί να παρατείνεται με βάση τις εξελίξεις και τα περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μαζί με την ελληνική αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία και το λιμενικό, πρόκειται να αναλάβουν τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Πρέπεινα σημειωθεί πως η σύσταση της Αρχής έγινετον περασμένο Αύγουστο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και διαφημίστηκε ως «μία καινοτόμος διαρθρωτική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς», με δραστηριότητα κυρίως διαδικτυακήπροκαλεί εύλογα ερωτήματα για τις αιτίες της απόφασης για πλήρη αναστολή της λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις