25η Μαρτίου Έβρος σύνορα: Στην κορυφή των λιτών και συμβολικών κυρίως εορτασμών βρίσκονται οι ακριτικές περιοχές του Έβρου, οι οποίες δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα με τη μεταναστευτική κρίση που έχει προκαλέσει η Τουρκία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα γίνει το εξής:

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α, το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, 'Ακτιο, Μεσολόγγι,

– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, 'Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, 'Αραξο,

– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Βίντεο: Ελληνικά F16 πάνω από τον φράχτη στις Καστανιές

Χθες, παραμονή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ζεύγος δύο μαχητικών αεροσκαφών F16 κάνοντας δοκιμές πέταξαν πάνω από τις Καστανιές του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στη γειτονική Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και ερασιτεχνικά βίντεο τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, δύο κύκλους από το χωριό Μαράσια έως το Εθνικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές και αποχώρησαν στη συνέχεια, σκορπώντας ενθουσιασμό στις δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας που επιτηρούν την περιοχή.

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις επιθέσεις με δακρυγόνα και καπνογόνα εναντίον των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα ρίχνοντας την ευθύνη στην Ελλάδα.

Επιπλέον, μια κάτοικος των Καστανιών Έβρου που μίλησε το πρωί στο κανάλι μεταφέροντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τόνισε ότι επικρατεί ηρεμία αλλά οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις