Κορονοϊός τεστ Βαρδαρός : Ο πρώην γγ του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, μίλησε για τα 30 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσει ο ΕΟΔΥ  στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για τα τεστ κορονοϊού. Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να διατίθεται κονδύλι 30 εκατ. ευρώ για αποζημίωση ιδιωτικών εργαστηρίων που κάνουν τεστ κορονοϊού με μόνο κριτήριο την δυνατότητα πληρωμής, την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν έχει επάρκεια για να κάνει στρατηγικό έλεγχο κρουσμάτων, πρέπει ο ΕΟΔΥ να εγκρίνει κάθε πρόσωπο που ελέγχεται με τα ίδια κλινικά κριτήρια με το ΕΣΥ», τόνισε.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο ανέφερε πως την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν είχε επάρκεια τεστ (το έχει ομολογήσει ο κ. Τσιόδρας ότι υπάρχει θέμα υποκαταγραφής κρουσμάτων), πολλοί ιδιώτες τα προμηθεύτηκαν και τα έκαναν αφειδώς με κέρδος σε όσους πληρώνουν σε τιμές ως και 300 ευρώ. Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ τα κοστολόγησε, περίπου στα 90 ευρώ, για να αποζημιώνονται οι ιδιώτες, αλλά το κονδύλι αποζημίωσης ιδιωτών των 30 εκατ. ευρώ είναι προβληματικό, δεν μπορεί να μην έχει το ΕΣΥ για στρατηγικό έλεγχο και οι ιδιώτες να κάνουν τεστ με κέρδος σε όποιον πληρώνει.

Ο ΕΟΔΥ ή άλλος κεντρικός έλεγχος πρέπει να δίνει τα κλινικά κριτήρια και την έγκριση για να ελεγχθεί πολίτης και σε ιδιωτικά εργαστήρια, να μην τα κάνουν όποιοι μπορούν ενώ περιμένει απλώς να αρρωστήσει όποιος δεν έχει χρήματα, σημείωσε. Τόνισε, δε, πως σε δύο μέρες το υπουργείο Υγείας δεν έχει απαντήσει για το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης κλινών ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ για την διαδικασία λειτουργίας όλων των κλινών ΜΕΘ που διαθέτει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε ότι χρειάζεται προσωπικό, καθώς κάθε κλίνη ΜΕΘ θέλει τρεις νοσηλευτές.