Ο Γιώργος Τσόγκας βγήκε με το πιάνο στο μπαλκόνι του και με θέα τον κόλπο της Αμφιλοχίας και την ελληνική σημαία έπαιξετον Εθνικό μας Ύμνο, εφόσονόλες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου έχουν ακυρωθεί, λόγω του κορονοϊού.

Όπως ανάρτησε ο ΓιώργοςΤσόγκαςστονπροσωπικό του λογαριασμό στο fbσήμερα:

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι -Διονύσιος Σολωμός»
…σάλπιγγα κόψ’ του τραγουδιού τα μάγια με βία,
γυναικός,γέροντος ,παιδιού μην κόψουν την αντρεία….!!!!
Αύριο είναι η πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια περίπου που υπηρετώ την Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας από την θέση του αρχιμουσικού ,που δεν θα συμμετέχουμε μαζί με τους μουσικούς μας στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου .
Θεώρησα καθήκον μου και με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα μου ,την πόλη μου,τους Έλληνες απανταχού ,τους μουσικούς μας ,τους ανθρώπους που αυτή την στιγμή δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή (γιατρούς -νοσηλευτικό προσωπικό -σώματα ασφαλείας -ένοπλες δυνάμεις -κράτος-τοπική αυτοδιοίκηση -Δήμος Αμφιλοχίας) να ακουστεί έστω από εδώ την μικρή μου και όμορφη πόλη την Αμφιλοχία ο Εθνικός Ύμνος!

Η Φιλαρμονική Αμφιλοχίας υπό την καθοδήγηση του κ. Τσόγκα παρουσιάζεικάθε καλοκαίρι δωρεάν συναυλίες για τους κατοίκους της περιοχήςμε την παρουσία σημαντικών ερμηνευτών.Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό με πιο πρόσφατη αυτή στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.