Κορονοϊός ΑΜΕΑ: Δίκτυο στήριξης αναπήρων καταγγέλλει "Για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι" [vid]

Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553
Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553

Κορονοϊός ΑΜΕΑ: Με ανακοίνωσή του, το δίκτο προσκαλεί αλληλέγγυους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ανάπηρων, εμποδιζόμενων και προσώπων με χρόνιες βλάβες, που εξαιτίας της πανδημίας βρίσκονται στα σπίτια τους και αδυνατούν να μετακινηθούν προκειμένου να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης. Για την επικοινωνία μαζί τους στείλτε email στο mideniki.anoxi@gmail.com

Κορονοϊός ΑΜΕΑ: Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα πρόληψης, μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν τα εργαζόμενα άτομα με χρόνιες ή άλλες βλάβες που απασχολούνται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Η εξασφάλιση άδειας «ειδικού σκοπού» και για τους εργαζόμενους με χρόνιες και άλλες βλάβες δεν συμπεριλαμβάνει ειδική κατηγορία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όχι μόνον για την προφύλαξη των προσώπων που ανήκουν στην ευπαθή ομάδα ώστε να μην νοσήσουν ή και να μεταδώσουν τη νόσο, αλλά και την ίδια τους την επιβίωση

Αυτά ανέφερε και ο Αντώνης Ρέλλας ανάπηρος ακτιβιστής - σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24 παρουσιάζοντας το δίκτυο στήριξης αναπήρων το οποίο δημιούργησαν διότι όπως καταγγέλλει "Για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέτρο για τους αναπήρους". Όπως μαθαίνουμε εκτός από την «ατομική ευθύνη» που έχει ο  καθένας, η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει υπευθυνότητα και κοινωνική πρόνοια για τους πλέον ευάλωτους των ευάλωτων εργαζομένους που ανήκουν στην υψηλή ομάδα κινδύνου.

Για την επικοινωνία μαζί τους στείλτε email στο mideniki.anoxi@gmail.com

Τι γράφει η ανακοίνωση τους και τα τηλεφώνα επικοινωνίας 

Δράση "Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του"

Ενώ διανύουμε την τρίτη μέρα σε κατάσταση ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν ξεχνάμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους, ανάπηρες/ους, εμποδιζόμενες/ους, ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και ανθρώπους με χρόνιες βλάβες. Για κάποιες/ους από αυτές/ούς ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε περίπτωση μετάδοσης του ιού Covid19.Ας τους προστατεύσουμε.

1. Εκτύπωσε το σημείωμα ή αντίγραψε σε χαρτί

2. Βάλε το στην πολυκατοικία, στο ασανσέρ, στο σούπερ μάρκετ ή όπου νομίζεις

3. Ενημέρωσε αν ξέρεις ανθρώπους που είναι μόνοι/ες και δεν βγαίνουν έξω

4. Έλα κι εσύ μαζί μας στη δράση «Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του»

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ή ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

Αν είστε ή ξέρετε ανάπηρο ή εμποδιζόμενο πρόσωπο, άτομο ηλικίας άνω των 65 ετών ή με χρόνιες βλάβες, έχετε περιοριστεί στο σπίτι και δεν έχετε τρόπο να εξυπηρετηθείτε για εξωτερικές δουλειές.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσει κάποιο άτομο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις που συνιστά ο ΕΟΔΥ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι.

- Αποστολή email στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com
- Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook
- Επικοινωνία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470
- Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553