Εχίνος καραντίνα: Σε μία προσπάθεια να τεθεί σε περιορισμό ο κορονοϊός ένα ολόκληρο χωριό έχει τεθεί σε πλήρη καραντίνα. Σημειώνεται πως η περιοχή ετέθη από χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς θεωρήθηκε υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου. Μάλιστα, στο χωριό θα υπάρχουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Περίπου 3000 κάτοικοι είναι πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν από την περιοχή. Αυτό εξήγησε στη τηλεόραση της ΕΡΤ ο Κώστας Χουβαρδάς, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους αναξιοπαθούντες, όπως είπε ο κ. Χουβαρδάς. Στόχος είναι η κατάσταση να περιοριστεί στα κρούσματα που ήδη είχαμε και να μην υπάρξει εξάπλωση.

Η καραντίνα ισχύει για δύοεβδομάδες, έως τις 7 Απριλίου ενώ παραμένει σε ισχύ ο προσωρινός περιορισμός κατ' οίκον, ενώ τακρούσματα τα διαχειρίζεται είτε το νοσοκομείο Ξάνθης είτε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Το θέμα είναι να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων» τόνισε ο κ. Χουβαρδάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές είναι ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι απροσδιόριστης προέλευσης.