800 ευρώ για τις ιερόδουλες και πολύ σωστά! Οι δικηγόροι εκτός…

Απλά αντιγράφουμε από τον τοίχο του δικηγόρου Αλέξη Αραβαντινού:

Η κυβέρνηση παρά τις ρητές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και του Άδωνη Γεωργιάδη αποφάσισε τελικά να υπαναχωρήσει απο τις δεσμεύσεις της και να εξαιρέσει τους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους από το επίδομα στήριξης. Την ίδια στιγμή το χορηγεί στις ιερόδουλες, και ορθά, καθώς είναι κλειστοί οι οίκοι ανοχής. Δεδομένου ότι, πέραν των οίκων ανοχής, είναι κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία και προς άρση κάθε πιθανής μελλοντικής παρερμηνείας, είναι σαφές ότι το κράτος ακόμα δεν αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους δικηγόρους και τις ιερόδουλες. Θα πρέπει οι ιερόδουλες να αγωνιστούν σθεναρά δια των συλλογικών τους οργάνων προκειμένου να μην χάσουν την θέση τους αυτή και να μην εξισωθούν ποτέ με δικηγόρους και άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες…

Δείτε την αναρτηση:

Μία ανάρτηση που ουδόλως προσβάλλει το λειτούργημα της/ τουιερόδουλου αλλά με πνεύμα εκθέτει την πολιτεία.

Διαμαρτύρονται οι δικηγορικοί σύλλογοι

Έντονους προβληματισμούς προκάλεσε στους δικηγόρουςτο γεγονός ότι το επάγγελμά τους περιλαμβάνεται στους κωδικούς των κλάδων που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ επειδή πλήττονται από την πανδημία, αλλά προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί η αντίστοιχη υπουργική απόφαση.

Άλλωστε, από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκύπτει πως υπάρχει εξαίρεση για την περίοδο μέχρι το τέλος Απριλίου για επιστήμονεςόπως εκπαιδευτικοί, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές και ερευνητές.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν όλες οι παρατάξεις του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που τονίζουνότι «το δικηγορικό επάγγελμα έχει πληγεί καίρια από την εκ του νόμου αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων».

«Επί της ουσίας τα δικαστήρια και τα δικηγορικά γραφεία είναι κλειστά. Οι δικηγόροι δοκιμάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων, ένα μεγάλο δε τμήμα αυτών όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, αλλά αντιμετωπίζει και κίνδυνο βιοπορισμού, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους» προσθέτουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις